2024. március 29., péntek

Európa legnagyobb vasúti építkezése

A čortanovci völgyhíd munkálatait tekintette meg az államfő

Ha a Vrla-híd a Grdelica-szurdok szimbóluma, akkor a Čortanovcinál épülő völgyhíd egész Szerbia fejlődését szimbolizálja. Talán ez a legszebb kilátással rendelkező hely, ahol építkezés folyik, emelte ki Aleksandar Vučić államfő ma, miután megtekintette az Ópázova és Újvidék közötti vasúti szakaszon épülő viaduktot.

Építészeti bravúrnak nevezte az államfő a Belgrád–Budapest gyorsvasút szerémségi pályáját (Fotó: Ótos András)

Építészeti bravúrnak nevezte az államfő a Belgrád–Budapest gyorsvasút szerémségi pályáját (Fotó: Ótos András)

A čortanovci völgyhíd összeköti a hegyvidéket az alagúttal, majd pedig a síksággal, amelyen áthalad a Belgrád–Budapest gyorsvasút. Összesen 58 tartóoszlop viszi a terhet, közülük a legmagasabb 28 méter. Két alagutat építenek, hiszen két sínpárt fektetnek le. Mindegyik 1,1 kilométer hosszú, míg a viadukt hosszúsága 2,9 kilométer lesz. Ennek a szakasznak a kivitelezési értéke 337,6 millió dollár. A viadukt és az alagút két olyan pont a gyorsvasút vonalán, amely komoly építészeti kihívást jelent, ugyanis a Duna árterületén, mocsaras talajon áll, és azon visz keresztül. A tervek szerint 2021-re készül el.
A Belgrád–Budapest gyorsvasút pályáját két nagyobb egységre bontják a tervezők. Az egyik a Belgrád központi vasútállomásától Ópázováig, illetve Újvidékig vezető szakasz. Ezt a szakaszt orosz hitelből finanszírozzák. A másik, az Újvidéktől Magyarország határáig vezető 108,2 kilométer hosszú szakaszon pedig kínai kivitelezők folytatják a vasúti munkálatokat.

A gyorsvasutat személyi és teherszállításra is használják majd, építésekor a legkorszerűbb technikát alkalmazzák. A vonatok elérhetik a 200 kilométer óránkénti sebességet, és emiatt az egész vasútvonalon az eddigiektől eltérő építészeti megoldást alkalmaznak majd. A közutak és a vasút nem keresztezheti egymást, biztonsági okokból szintkülönbséggel választják el azokat egymástól.

– Ez Európa legnagyobb vasúti építkezése. Gratulálni szeretnék a munkásainknak és az orosz barátainknak mindezért, amit ma itt Szerbia szívében, Szerbia északi részén végeznek. Remélem serkentő hatással lesz az ehhez hasonló munkálatok kivitelezéséhez, amelyek az ország más területén, Belgrádtól délre folynak – emelte ki a munkálatok helyszínén Aleksandar Vučić, majd hozzátette, a látvány lenyűgöző. Hozzátette, büszke arra, amit az elmúlt 5-6 évben sikerült elérni: – Visszahoztuk az országot a szakadék széléről – hangsúlyozta az államfő.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

DISZPÉCSERKÖZPONT IS ÉPÜL

Az építkezésen az államfőhöz csatlakozott Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Aleksandar Bocan-Harcsenko, Oroszország belgrádi nagykövete.

Mihajlović és Mirović is arra mutatott rá, hogy hosszú évtizedek óta a gyorsvasút az egyik legnagyobb beruházás a vasúti közlekedésbe. Bocan-Harcsenko pedig csodálatos projektumnak nevezte az európai jelentőségű völgyhíd megépítését. Oroszország számára megtiszteltetés, hogy ennek részesei lehetnek.

– A legkorszerűbb elvárásoknak megfelelő projektumról van szó, amelynek európai jelentősége van. Egy olyan vasúti folyosó lesz, amely összeköti Dél-Európát, Közép- és Nyugat-Európával – mondta az orosz nagykövet.

Rámutatott, az ilyen projektumokon való részvétel Szerbia és Oroszország jó viszonyát jelzi, de ugyanakkor az európai érdekeket is képviseli. Kiemelte, nagyon jó az együttműködés a szerb és az orosz szakemberek között is. Egy újabb együttműködést is előrevetített, ugyanis egy soron következő államközi megállapodás értelmében diszpécserközpont kiépítésére is sor kerül.

FEJLESZTIK A DÉLI VASÚTVONALAKAT IS

Aleksandar Vučić bejelentette azt is, hogy folynak a tárgyalások Montenegróval a Belgrád–Bár vasútvonal korszerűsítése céljából. A megbeszélés tárgya éppen a montenegrói fél részvállalása a munkálatokban, de Szerbiának is meg kell találnia a megfelelő forrásokat az új beruházási tervéhez, amely 10 milliárd eurót igényel majd.

Részletezve a Belgrád–Bár vasútvonal tervezetét Vučić elmondta, az orosz kivitelező már dolgozik a Valjevo–Vrbica 210 kilométer hosszú szakaszán, illetve felújították a Resnik–Valjevo vasútvonalat is.

– Ez egyben fejlesztési projektum is lenne Užice és a Zlatibor körzet déli tájai számára, illetve a Valjevo és Užice közötti Kosjerić számára. Ezekbe a területekbe jóval több pénzt kell beruházni, mint eddig – mondta az államfő, majd hozzátette, ennek a projektumnak a megvalósítására is hamarosan sor kerül, csakúgy mint a Belgrád–Niš, valamint a Niš–Preševo vasútvonal felújítására.

– Jelenleg a Niš–Dimitrovgrad szakaszon folyik a munka, ami 263 millió euróba kerül. Ezután kerül sorra a Belgrád–Niš és a Niš–Preševo szakasz – mondta Vučić.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Aleksandar Vučić államfő a čortanovci völgyhíd építkezésén tett látogatás során a hivatalos protokollon túl elhatározta, hogy felmászik az egyik 20 méter magas tartópillér tetejére. Habár az elnök testi épségéért felelős biztonsági őrök ezt nem nézték jó szemmel, ő mégis nekiindult a fémlépcsőknek. Amikor felért, megállapította, hogy csodálatos a kilátás, de megjegyezte azt is, hogy biztos abban, belőle már nem lesz ejtőernyős.