2024. április 19., péntek

Útkarbantartási akció városszerte

A Put közvállalat átfogó útkarbantartási és útfelújítási akcióba kezdett a városban, Futakon és Veterniken is aszfaltoznak.

A Put közvállalat városszerte, valamint a peremvárosi településeken is útkarbantartó és útfelújítási akcióba kezdett (Dávid Csilla felvétele)

A Put közvállalat városszerte, valamint a peremvárosi településeken is útkarbantartó és útfelújítási akcióba kezdett (Dávid Csilla felvétele)

Biljana Ćubić, a Put közvállalat sajtófelelőse elmondta, hogy a klisai utcák aszfaltozása után a dolgozók elkezdték az útszegélyek lerakását. – Klisán a következő utcákban folynak munkálatok: Koča Vasiljević, Kaboli, Milivoj Vasić, Angel Vlatković, Anastas Jovanović, Marija Petrović, Vasa Jovanović Čiča, Vladimir Demetrović – mondta Ćubić.

Útfelújítási munkálatok kezdődnek a Vid-napi településen a Gazimestan, a Milenko Stojković, Svetislav I. Petrović, Koča Vasiljević, Boško Novaković és a Kőműves utcákban is.

Klisán előkészületi munkák folynak a Svetlana Vranić, Dobra Jovanović és a Milica Tomić utcák aszfaltozására. Előmunkálatok zajlanak továbbá az adicei Čerević utcában, ott új betonréteget húznak az úttestre, az Új-Heréskertben, a Kopernikusz utcában pedig a napokban fejezték be az úttest felújítását.

A Dnevnik napilap honlapja beszámol arról is, hogy kisebb-nagyobb útfelújítási, útkarbantartási munkálatok történnek több, másik helyen is. A Bora Prodanović utcában a járdát javítják, az Újtelepen két helyszínen a munkálatok utáni felásott területeket rendezik, a Jegrička utcában pedig a megrongálódott úttestet hozzák rendbe. A Limáni park mellett húzódó Shakespeare utcában az úttesten a biztonságosabb közlekedés érdekében két helyen újrahasznosított műanyagból készült fekvőrendőröket helyeztek le (felvételünkön).

Futakon és Veterniken rekonstruálják az autóbusz-megállóhelyeket, ezek a munkálatok még pár napig eltartanak. A Put közvállalat útfestői nagy munkatempóban dolgoznak az iskolák környékén a gyalogátkelők, valamint más úttesten lévő forgalmi jel festésén. Leginkább éjjel festenek, hiszen az éjjeli hőmérséklet is magas, könnyen szárad a festék. A napokban Piroson, Kiszácson és Máriamajorban már befejezték az útfestési munkálatokat. A Szentendrei és a Partizán utcák kereszteződésénél meghibásodott a villanyrendőr, a közvállalat dolgozói azonban rövid időn belül megjavítottak.