2024. március 29., péntek

Éremért a történelmen át

Szeptember elsején a városnapi rendezvénysorozat részeként immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szabadkai Félmaratont. A Fuss a történelmen át mottóval meghirdetett rendezvényen 5, 10, vagy a félmaratoni, 21,1 kilométeres távot kell teljesíteniük a futóknak. A nevezés jelenleg is zajlik, és az eddigiek során több mint 1200-an jelezték részvételi szándékukat valamely futamban. A versenyre augusztus 20-áig kedvezményes áron lehet nevezni, a félmaratonra 1800, a tíz kilométeres távra 1500, míg az öt kilométeres versenyre 1400 dinár ellenében. Nevezésre a verseny napján is van lehetőség.

A Szabadkai Félmaraton hivatalos Facebook-oldalán csütörtökön mutatták be a Raichle-palotát ábrázoló, igencsak szép kidolgozású befutóérmeket, amikből egyet-egyet minden versenyző a nyakába akaszthat.

A korábbi évekhez hasonlóan a verseny ideje alatt a város több utcáját is lezárják a járműforgalom előtt. A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat erre a napokban egy értesítéssel hívta fel a figyelmet, amelyben azt tanácsolják a szabadkaiaknak, hogy a Szabadkai Félmaraton ideje alatt inkább gyalog vagy a tömegközlekedési eszközöket igénybe véve közlekedjenek, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket.