2024. április 25., csütörtök

Vége Barty elsőségének?

Ha nem történik csoda, hétfőn már nem az ausztrál Ashligh Barty lesz a női tenisz világelsője. A Roland Garros bajnoknője kedden este kemény meccsen veszített a 20 éves és fergetegesen támadó amerikai Sofia Kenintől, és már csak az esetben maradhat első, ha a japán Naomi Oszaka az éjjel kikapott a német Tatiana Mariától, vagy pedig a cseh Karolina Plišková nem jut a negyeddöntőbe. Ha tehát helycsere történik az élen, korábbi világelső veszi át a trónt, tetejében az US Open első kiemeltje is lesz.

Nem csak Barty veresége volt meglepetés a torontoi női torna második napján. Kiesett a volt világelső Venus Williams, a Grand slam-győztese Sloane Stephens, és totógyilkos volt Arina Szabalenka meg Anasztaszia Szevasztova kudarca is. Mindezeken kívül meg kell még említeni a két kivételesen harcias teniszezőnőt, a horvát Donna Vekićet és az amerikai Alison Risket, akik egyformán három meccslabda hárítása után múlták felül az amerikai Madison Keyst és a görög Maria Szakarit.

A montreali férfitorna második napja is meglepetésmentes volt, hacsak nem számítjuk annak a vasárnap Washingtonban bajnok Nick Kyrgios vereségét a brit Kyle Edmund ellen.