2024. március 29., péntek
TOPOLYA

A Puskás diadala

A Kárpát-medence minden részéből eljöttek a csapatok az U15-ös tornára

A felcsúti Puskás Akadémia gárdája nyerte meg az U15-ös TSC-kupa idei felvonását. A döntő mérkőzésen nagy harcban, három perccel a lefújás előtt szerzett góllal, 1:0 arányban múlta felül a belgrádi Partizant. A bronzéremért az Osijek és a dunaszerdahelyi DAC küzdött meg: a horvát csapat a második félidőben háromszor is betalált, így nekik a 3. hely jutott, Az 5. helyet a Ferencváros szerezte meg, a gól nélküli első félidőt követően 2:0-ra nyert a Munkács ellen. A kárpátaljai csapat egyébként most először vett részt a topolyai versenyen. A 7. helyért a TSC és a Csíkszereda játszott, az összecsapás harcias és színvonalas volt, utóbbi végül 2:1 arányban nyert. A csapatok egyébként 20-20 perces félidőket játszottak a TSC-akadémia pályáin.

A Puskás csapatkapitánya Zsemberi Jánostól, a TSC elnökétől vehette át a nagyserleget, a Partizan képviselője pedig Árok Ferenc egykori újságírónktól, a TSC tiszteletbeli elnökétől. A díjátadásban Kókai Lajos ismert sportmunkás és Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója is segítkezett.

A torna legjobb játékosa Major Marcell (Puskás) lett, a gólkirályi címet Dömény Máté (DAC) érdemelte ki, a legjobb kapusnak pedig Nikola Ralićot (Osijek) választották.

Fóris Róbert, a Puskás akadémia edzője elégedetten konstatálta a diadalt, egyben hangsúlyozta, ez a torna kiváló próbája azoknak a technikai és taktikai elemeknek, amelyeket nemrég tanultak a fiatalok, viszont élesben még nem gyakorolhatták. Horváth Roland, az FTC edzője a jó szervezést, a kiváló körülményeket emelte ki. Zsemberi szerint most sikerült a legjobban megszervezi a tornát: „az akadémia pályáin most mérkőzhettek meg másodszor a csapatok, s az idén már hat országból érkeztek a fiatal sportolók. Két kiemelkedően színvonalas együttes mérkőzését láthattuk a döntőben, de dicséret illeti a topolyai csapat küzdeni akarását is.”

A helyosztó mérkőzések eredményei, A csoport: TSC–Puskás 1:2, Osijek–Munkács 1:0, TSC–Munkács 0:1, Puskás–Osijek 1:0, TSC–Osijek 0:2, Puskás–Munkács 1:0. B csoport: FTC–Partizan 0:0, Csíkszereda–DAC 0:1, FTC–Csíkszereda 2:1, Partizan–DAC 2:1, FTC–DAC 0:3, Partizan–Csíkszereda 2:1.