2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Reményt keltő döntetlen

Nehéz mérkőzésre számíthatott a Ferencváros idegenben a zágrábi Dinamo ellen, a párharc első felvonása után mégis a Zöld Sasok mosolyoghatnak. A két együttes között óriási különbség van az eddig elért eredményekben: az UEFA-koefficiensek alapján a horvátok az idén a 26., a magyarok a 203. helyen állnak a rangsorban. A 7. percben gyorsan rémálomba fordult a mérkőzés a Fradi szempontjából. Dani Olmo gyönyörű szólót mutatott be, hogy aztán az egyébként jól teljesítő Dibusz mellett a kapu jobb oldalába emeljen. A bekapott gól után Szerhij Rebrov gárdája összeszedte magát, a a találkozó hátralévő részében a zöld-fehéreknél volt többet a focilabda. A második félidő 60. percében végre kifizetődtek a magyarok erőfeszítései. Tokmac lövése még lepattant a kapusról, de Sigér Dávid jókor volt jó helyen, és a vonalon túlra juttatta a labdát. A Dinamo nem tudta dominálni a meccset, ám egy óriási védelmi hiba következtében Hajrović tisztán lőhetett kapura, a bosnyák azonban szerencsére a felső lécet találta el. A hármas sípszóig Dibusznak többször kellett hárítania, de a hálóőr mindvégig résen volt. Az 1:1-es végeredmény inkább a Ferencvárosnak kedvez, amely a jövő heti visszavágó kezdetekor, az idegenbeli gólnak hála, továbbjutásra áll majd.

Hasonló forgatókönyv játszódott le Belgrádban a Crvena zvezda–København csata során is. Az első félidő hajrájában Milan Pavkov szerzett vezetést a Red Starnak. A szerb csapat kilencese – mint utólag kiderült – sérülten rúgta a gólt, s a szünet után már pályára sem lépett. A Rajko Mitić Stadionban a játékvezető is beleszólt a meccsbe: a 84. percben Tiago Martins bíró a Koppenhágának egyértelmű büntetőt ítélt meg, amit Wind értékesített. Pár pillanattal később a hazaiak reklamáltak tizenegyesért, de a portugál sporttárs a Zvezdát nem ajándékozta meg a lehetőséggel, így maradt az 1:1-es eredmény.

EURÓPA-LIGA

Jönnek az ismeretlen törökök

A Yeni Malatyaspor gárdáját fogadja ma este (21.00) a Partizan az Európa-liga-selejtező 3. fordulójának odavágóján. A Savo Milošević irányította csapat az előző körben a walesi Connah's Quay Nomads ellen kettős győzelemmel (0:1, 3:0) jutott tovább, ám a török bajnokság ötödik helyezettje ellen vélhetően nehezebb dolguk lesz a fekete-fehéreknek, még ha favoritnak is számítanak. A Malatyaspor az előző fordulóban az ljubljanai Olimpiját ejtette ki, otthon ikszelt (2:2), majd Szlovéniában egy hajrábeli góllal, minimális eredménnyel nyert. A törökök ugyanakkor teljesen tapasztalatlannak számítanak az európai színtéren, korábban még a selejtezőig sem jutottak el.