2024. április 25., csütörtök

Sok az ittas sofőr

Nebojša Stefanović: Az új adroid rádióállomásokkal gyors adatvizsgálatot végezhetnek a rendőrök
A belügyminiszter szerdán este a helyszínen győződött meg a belgrádi rendőrség munkájáról (Fotó: Beta)

A belügyminiszter szerdán este a helyszínen győződött meg a belgrádi rendőrség munkájáról (Fotó: Beta)

A közlekedési rendőrség szerdán éjjel az ország területén folytatott fokozott ellenőrzés során összesen 227 közlekedési szabálysértést jegyzett, ugyanakkor 56 vezetőt vont ki a forgalomból, mert ittasan ültek volán mögé. Közülük három személyt a magas véralkoholszint miatt józanítóba szállítottak. A készenléti rendőrség egy személyt letartóztatott, nála a kutatás során pisztolyra bukkant, 15 golyóval a tárában – közölte a Belügyminisztérium.

Nebojša Stefanović belügyminiszter Vladimir Rebić rendőrigazgatóval szerdán este a helyszínen győződött meg a belgrádi közlekedési rendőrség, valamint a készenléti rendőrség munkájáról.

– Sajnos ma szemtanúja lehettem annak, hogy egyesek alkohol hatása alatt vezetnek, természetesen ezek az emberek büntetést kaptak. Volt olyan sofőr is, akinek a véralkoholszintje meghaladta az 1,5 ezreléket – emelte ki a miniszter az esti körútja után a média képviselőinek.

A belügyminiszter betekintést nyert ugyanakkor az android rádióállomások munkájába is, amelyet nemrégiben kezdett el használni a készenléti rendőrség és lehet, hogy már az év végéig egész Belgrád területén használni fognak. Mint Stefanović rámutatott, ezekkel a berendezésekkel rövid időn belül ellenőrizhető a vizsgált személy személyazonossága, adatai, de azt is ellenőrizhetik pillanatok alatt, hogy a jármű lopott-e vagy hogy az illető ellen kiadtak-e körözést.