2024. április 18., csütörtök

A Ferencváros Zágrábban, a Crvena zvezda Belgrádban játszott döntetlent

Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a horvát Dinamo Zagreb otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, a párharc kedd esti első mérkőzésén.

Veszélyes hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, a nyolcadik percben a spanyol Dani Olmo, a nyári U21-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosa meg is szerezte a vezetést a Dinamónak. A folytatásban mérséklődött a horvát fölény és megszűnt a nyomás az FTC kapuja előtt, a vendégek többet birtokolták a labdát, helyzetekig is eljutottak, majd kihagyott zágrábi lehetőségekkel zárult az első félidő - jelenti az MTI.
A második felvonás elején némileg aktívabb volt a Ferencváros, és az 59. percben sikerült is egyenlítenie: Nguen lövését Livaković kiütötte, Sigér Dávid fejese után viszont a labda áthaladt a gólvonalon. Ezt követően a várakozásoknak megfelelően ismét a Dinamo irányította a játékot, több kisebb-nagyobb helyzetet is kidolgozott, de az FTC számára kedvező eredmény már nem változott.

A Crvena zvezda Belgrádban 1-1-es döntetlen játszott a Koppenhágával, a piros-fehérek gólját Milan Pavkov lőtte, a dánok azonban öt perccel a mérkőzés vége előtt egyenlítettek.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések:


Dinamo Zagreb (horvát)-Ferencváros 1-1 (1-0)

Crvena zvezda (szerb)-FC Köbenhavn (dán) 1-1 (1-0)
Club Brugge (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-0 (1-0)
PAOK Szaloniki (görög)-AFC Ajax (holland) 2-2 (2-1)
APOEL (ciprusi)-Qarabag (azeri) 1-2 (0-0)

A visszavágókat a jövő héten rendezik.