2024. április 19., péntek

Érvénytelenített jóslatok

Nick Kyrgios a washingtoni serleggel (Fotó: Beta/AP)

Nick Kyrgios a washingtoni serleggel (Fotó: Beta/AP)

Az este megkezdődött montreali 1000-es torna sorsolása utáni jóslatok jó része már nem érvényes. Marad, hogy a felső ágon a címvédő és első kiemelt Rafael Nadal egyetlen komoly riválisa a fiatal görög Sztefanosz Cicipasz lesz, akitől az idén Madridban már veszített, az alsó ágon pedig a washingtoni torna zárónapjai után minden a feje tetejére állt, mert azt nemcsak az erősebb táblarész, hanem Nick Kyrgios teljesítménye az USA fővárosában még tömörebbé tette. Ha ugyanis az ausztrál képes lesz folytatni azt a játékot, amivel Cicipaszt és Danil Megvegyevet is verte, nem kétséges, hogy bele tud szólni a nagyok dolgába, és a Thiem, A. Zverev, Hacsanov, Medvegyev, Isner, Čilić, Raonić, Wawrinka, Auger-Aliassime, Shapovalov, Baszilasvili és Berrettini mezőnyben is hosszú utat tehet meg.

Kyrgios Washingtonban pompásan, és látványosan, és ami még fontosabb, kimondottan komolyan játszott, és megszerezte pályafutása 6. ATP-trófeáját, az idén pedig már öt győzelemnél tart a TOP 10 tagjai ellen. Ennek a számnak az erejét érzékelteti, hogy Federer és Nadal is pontosan ennyit nyert a legjobbak ellen, egyedül a tegnap a világelsősége 263. hetébe lépett Đoković van előtte 7 győzelemmel. Kyrgios Montrealban a brit Kyle Edmunddal kezd, a 2. fordulóban újra Medvegyev következik, majd a nyolcaddöntőben valószínűleg John Isner, bár mi inkább szeretnénk, ha az Györe László lenne.

A legújabb ranglistán lényeges változás csak Kyrgios felkapaszkodása a 27. helyre Lajović elé, ami pedig a nőket illeti, a furcsa 2019-es idény újabb csodái, hogy az erős washingtoni és San Jose-i tornákon a teljesen esélytelennek tartott amerikai Jessica Pegula és a kínai Szajszaj Dzseng első tornagyőzelmüket ünnepelhették.

A legújabb ranglisták, férfiak, szerbiai és magyar helyezések: 1. Đoković 12 415, 28. Lajović 1456, 37. Györe 1225, 51. Krajinović 998, 55. Fucsovics 965, 58. Kecmanović 922, 137. Balázs 393 pont stb. Nők: 89. Jorović 678, 99. Krunić 635, 131. Babos 476 pont stb.