2024. március 29., péntek
TORINO

Szépen szerepelt a közös csapat

Dabas és Zenta vegyes veterán kézilabda csapata július 16-a és 28-a között részt vett a Torinóban megtartott Európai Szenior Játékokon. A veterán, 50 évnél idősebb kézilabdázók bajnokságán 18 csapat közül Dabas–Zenta gárdája az 5. helyen végzett.

A dabasi és zentai veteránok négy meccset játszottak, melyek közül hármat megnyertek, egyet pedig elveszítettek. Az első találkozón 8:1 arányú vereséget szenvedtek az észt Viimsi csapatától, majd a következő meccsen 15:9-re felülmúlták a budapesti MAFC-t. A bajnokság végén 13:10 arányban legyőzték a tököli Old Boyst és 13:4-re a varsói Masterst. Végül a bajnokságot a dán Odense nyerte meg, második helyen a Viimsi végzett, a bronzérmet a budapesti Old Boys tagjai vehették át, a portugál Mais csapata pedig negyedik lett.

A zentai és dabasi veterán kézilabdázók már évek óta együttműködnek, és már három évtizede rendszeresen megmérkőznek azokon a tornákon amit felváltva rendez Zenta, Magyarkanizsa, Dabas, Kecskemét és a budapesti MAFC csapata. Ezúttal azért indultak közössen, hogy minél jobb eredményt érjenek el Torinóban.