2024. április 26., péntek

Az egész világ egyetlen ölelésben

Fotó:Ótos András archív felvétele

Fotó:Ótos András archív felvétele

Újvidéken javában tart a Strand Summer Fest. A strandfesztivál keretében a címben szereplő jelmondattal terveztek ingyenes tangóórát a hétvégére. Az időjárás közbeszólt, így a társalgást elnapolták csütörtök délutánra, ez a dátum már vészesen közeli az augusztus 15-i dátumhoz, amikor is Újvidék térségünk „tangófővárosává” válik majd.

A Todo Tango Egyesület oktatója, Ana Nauparac Despotović bejelentette, hogy az immár 6., augusztus 15-e és 18-a között megszervezendő, Tangóváros nevű fesztivál az idén szebb és népesebb lesz, mint a tavalyi. Legutóbb 800-nál is több érdeklődőt vonzott a táncesemény-együttes.

– A Tangóváros eseményei ingyenesek, a megnyitó a Templomudvarban lesz a jövő csütörtökön, 19 órakor. Európa legjobb tangózenekara ad majd koncertet, argentin táncmesterek is itt lesznek. Az újvidékiek számára érdekes lehet az az előadás is, amelyen a tangó gyógyterápiás hatásáról szólunk majd. Egy atlantai professzort látunk majd vendégül, megtudhatjuk, hogy az ölelésen alapuló tánc jótékony hatása miként hasznosítható a partneri kapcsolatok gyógyításában – emlékeztetett a táncoktató.