2024. március 28., csütörtök
RÖVIDHÍR

Györe játszott már jobban is

A szerbiai és magyar teniszezők számára egyesben már az első napon véget ért a montreali 1000-es torna. Györe László, Dušan Lajović és Fucsovics Márton is rajtvereséget szenvedett, így a torna folytatásában annyit tudhatunk meg, hogy a spanyol Rafael Nadal megvédi-e a címet – ha nem jut döntőbe, a ranglista második helyét is elveszíti – vagy pedig a jövő nemzedék valamelyike kaparintja meg a serleget. A rangos torontói női torna is úgy kezdődött, mint az idei versenyek túlnyomó többsége, hisz az első napon kiesett két volt világelső, Marija Sarapova és Angelique Kerber, és veszített Konta Johanna és Caroline Garcia is.

Az még nem volt riadalmat keltő, hogy Györe azonnal elveszítette az adogatást a chilei Christian Garin ellen, annál inkább a folytatás, amelyben a zentai jóval elmaradt képességei mögött, és elsősorban a fonákról hibázott túl sokat. Az első játszmát simán elveszítette, a másodikban is 3:5-ös hátrányban volt, amikor végre megmutatta, hogy mit tud. Előbb 6:5-re fordított, majd szettlabdája volt, végül a rövidítésben is ledolgozta a 0:3-as hátrányt, de 4:4 után megint zsinórban három pontot veszített.

Lajović olyan meccset veszített a grúz Nikoloz Baszilasvilitől, amilyent bárki ellen meg kellett volna nyerni. Az ópazovai két breakkel vitte az első játszmát, a másodikban és harmadikban pedig egyformán 3:1-re vezetett, amit követően sorra bukta el az adogatást.

Fucsovics a brit CameronNorrie ellen breakhátrányból nyerte az első játszmát, a másodikban szinte ellenállás nélkül veszített, a harmadikban pedig előbb két-két breaklabdát hagytak ki, majd a magyar 3:4-nél megint elveszítette az adogatást, és ez döntőnek bizonyult.