Újdonságok a számítógépek világából

sk

2019. augusztus 5., 15:58

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

Az Intel ismertette az első 10. generációs Core-i Ice Lake mobil CPU-it

Bob Swan Intel vezérigazgató szerint, most már két gyára van a vállalatnak amelyen 10 nanométeres csíkszélességű chipek gyártanak teljes kapacitással. Az Ice Lake mobil termékek értékesítése a kereskedelem fő áramába még idén megindul, míg az asztali változataikra várhatóan csak 2020-től számíthatunk. 2021-ben pedig már 7 nanométeres csíkszélességű termékek várhatók. Az idén megjelenő Comet Lake asztali CPU-k még a 14 nanométeres gyártástechnikával készülnek egy új lapkakészlet, az 500-as sorozatú is érkezik velük, ráadásul pedig a processzor aljazatának érintkezői is 1200-ra növekedhetnek, tehát LGA1200-as termékek lehetnek.

Az Intel a mobil Y és U szériás Ice Lake processzorokat kívánja még az idén piacra dobni, tehát az ezekből készült hordozható számítógépek is megérkezhetnek még idén. Core i3, i5-ös és i7-es processzorok érkeznek a 10-es sorozatba, jócskán feljavítva a velük dolgozók felhasználói élményét, tekintve hogy jelenleg lényegében még mindíg csak jórészt 8-as sorozatú (Whiskey Lake) termékeket lehet vásárolni a mobilok közül. Érkezik a DDR4-es, a lehető leggyorsabb Wi-Fi és Thuderbolt 3-as támogatás is a 10. sorozatú mobil CPU-kkal. Az Ice Lake-kel szerelt ultrabookok nagyon vékonyak és mégis nagyon gyorsak lehetnek majd.

 

199 dollártól indít Xe sorozatú GPU-kat az Intel

Nagy terveket sző az Intel a tizenkettedik sorozatú grafikus chipjeitől. A Gen12-es asztali és a Xe dGPU sorozat sokban feldobhatja majd a jelenleg értékesítési visszaesést elszenvedett Intel vállalat szekerét. Az Intel Raja Koduri fő architektúra tervező volt a grafikus chipek architektúrájának a fő alelnöke is. Egy orosz YouTube technikai csatorna adta közre a vele készített beszélgetést, míg csaknem minden fellelhető friss adat amelyeket a Gen12-es és Xe sorozatú termékekről ismertetett a vállalat tovatűnt a webről. Koduri állítása szerint az Intel főleg a high end szférában kíván ellenjelölteket állítani a diszkrét grafikus kártyák piacán, ám az is cél, hogy jól teljesítő GPU-t adjon a tömegeknek.

 

AMD Radeonnal megtámogatott Samsung Galaxy termékek várhatók 2021-től

A Samsung Galaxy S és Note sorozatú mobiltelefonos prémium termékek várhatók VR támogatással 2021-től. Az eddigiekben talán még nem volt példa arra, hogy a számítógépes iparból átültettek volna grafikus vezérlőt mobiltelefonokba, ám ezzel a módszerrel AMD Radeon grafikus vezérlővel szerelt Samsung termékek várhatók 2021-től.

 

Érkeznek az AMD NAVI tervezésű grafikus kártyák

Egészen gazdag 7nm-es portfóliós termékek értékesítését kezdheti meg az AMD a NAVI csippekkel. Az AMD nagy reménysége a NAVI amelyek a 7nm-es kidolgozású mobil processzorokkal együtt is érkezhetnek. A vállalat várhatóan nem tesz különbséget a mobil és asztali NAVI között megjelentetési időpont szempontjából.

 

Az eredeti Diablo játék mostantól webböngészőben játszható

A Blizzard egyes állítások szerint a Diablo 4-es játék mind szebb kidolgozásán fáradozik, várható, hogy az ez évi Blizzconon várhatunk tőlük friss információkat ez ügyben. Az eredeti Diablo játékot 1996-ban adták ki, és elég gyorsan elnyerte a játékosok és a médiák szimpátiáját. Benne egyet a három tipusú karakterből (Warrior, Rogue és Sourcerer) indítunk és a cél, hogy minél jobban szereljük fel cuccokkal. Ezeket a játék által irányított ellenfelek legyőzésével lehet szerezni, ám vannak olyan nem játékos karaterek is, akikkel együtt kell működni a cél érdekében. https://diablo.rivsoft.net Ha nem rendelkezünk a játékkal, akkol a Play Shareware-re kattintva az oldal egy 50MB-os állományt fog letölteni és azzal lehet játszani, ha viszont megvan az eredeti Diablo akkor abból a diabdat.mpq állományt lehet a teljes értékű játék érdekében a webböngészőbe ejteni egérrel.

(hexus.net nyomán)


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége