2024. április 16., kedd

Jön az eddigi legnagyobb

Adán csütörtöktől világsztárok lépnek színpadra a Green Future Fesztiválon

Az idén hetedik alkalommal rendezik meg augusztus 8. és 10. között Adán a strandfürdőben a Green Future Fesztivált, amelyen a modern elektronikus zene neves hazai és külföldi képviselői, köztük világsztár DJ-k lépnek színpadra az esti koncerteken. A fesztivál fellépőiről és a programokról, valamint a helyszín nyújtotta lehetőségekről és a rendezvény jelentőségéről pénteken tartott sajtótájékoztatót a strandfürdőben Lengyel István fő szervező, Juhász Tibor, a fürdőkomplexumot üzemeltetőt Adica üdültetési közvállalat igazgatója és Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere.

Bilicki Zoltán, Lengyel István és Juhász Tibor a sajtótájékoztatón (Fotó: Csincsik Zsolt)

Bilicki Zoltán, Lengyel István és Juhász Tibor a sajtótájékoztatón (Fotó: Csincsik Zsolt)

– Sok újdonsággal, illetve sok új fellépővel készülünk az idén is. Több olyan fellépő érkezik hozzánk, akik még nem jártak sem a térségben, sem Vajdaságban. Kiemelném a Follow The Flow nagykoncertet, amely csütörtökön kerül megrendezésre, illetve ByeAlex és a Slepp, valamint a USNK koncertjét. Világsztár DJ-k is érkeznek hozzánk, idelátogat James Zabiela, Marika Rossa és a Hidden Empire, akik egy live szettel készülnek – magyarázta Lengyel István.

– A fesztiválozókat nappali programok is várják, hiszen a fesztivál nem csak az éjszakai bulizásról szól. Igyekszünk kihasználni a helyszín által nyújtott lehetőségeket, így nappal különféle sportprogramokat és egyéb aktivitásokat is szervezünk a fesztiválozóknak. A Green Future Fesztivál híres az újításokról, hiszen a rendezvény képes évről évre megújulni, és újdonságokat nyújtani a fellépőket és a látványt illetően is. Ez az idén sem lesz másképp, hiszen egy teljesen új színpadképpel készül a rendezvény, illetve különféle látványelemekkel is gazdagodik az előző évekhez képest. Külön cirkuszi mutatványosok, gólyalábasok érkeznek a fesztiválra a nappali programok és az éjszakai zenei rendezvényekre. Az előzetes jegyeladások alapján is kijelenthetem, hogy az idei Green Future Fesztivál lesz az eddigi legnagyobb fesztivál. Ez valószínűleg a fellépőknek köszönhető, illetve a helyszínnek is. Jegyek elővételben még vasárnapig kaphatóak, utána a helyszínen lehet kapni még napijegyeket és bérleteket, illetve van hétvégi jegyünk is, amely péntekre és szombatra vonatkozik, valamint tartalmaz egy vasárnapi fürdést. Ez a hétvégi programokra érvényes – közölte a fesztivál szervezője, akitől megtudtuk, hogy a helyszínen a háromnapos bérlet 3000 dinárba kerül, a két napra szóló hétvégi jegy 2000 dinárba, a napijegy pedig 1000 dinárba.

Juhász Tibor, az Adica üdültetési közvállalat igazgatója a létesítmény adta lehetőségekről szólva felhívta a fiatalok figyelmét, hogy biztosítanak helyszínt a fesztivál alatt a sátortáborozásra azoknak, akik három-négy napot töltenek el a strandfürdőben. Kiemelte, hogy a fiatalok a fesztivál alatt ingyen használhatják a strandfürdőt, ahol szívesen látnak minden fesztiválozót, majd reményét fejezte ki, hogy kedvez az időjárás a fesztiválnak, amelyre várhatóan ellátogat 15 000 fiatal, akik jó hírét viszik a létesítménynek a világba.

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere a fesztivál jelentőségéről beszélt, kiemelve, a község önkormányzata kiemelt rendezvényként tekint a fesztiválra.

– A Green Future Fesztivál a legnagyobb tömeget megmozgató rendezvény a község területén. Ehhez mérten támogatja az önkormányzat, amely az idén több mint 3 millió dinárral járult hozzá a fesztivál megszervezéséhez, hogy ezáltal is lehetőséget nyújtsunk fiataljainknak egy szép hétvégére, illetve a környező községekből is idecsábítsuk a fiatalokat szórakozni. Az önkormányzat és a szervezők közötti együttműködés évről évre fejlődött. Remélem, hogy ez a jövőben is folytatódni fog, és továbbra is Ada községben kerül megszervezésre a Green Future Fesztivál – mondta a polgármester.