2024. március 28., csütörtök
FORMULA–1

Hamilton nyerte Verstappen hétvégéjét

Lewis Hamilton tovább javította sikerességi mutatóit a Hungaroringen, a 34. Magyar Nagydíj azonban ugyanennyire marad emlékezetes Max Verstappenről és kettőjük kétfelvonásos csatájáról.

Az esős péntek után nem érkezett több csapadék Mogyoród környékére, a hűvösebb szombat után egy meleg vasárnapon kezdődött el a futam szokatlan rajtfelállás szerint. Szokatlan volt, hiszen Verstappen Formula–1-es karrierje során először rajtolt az élről. Meglepően sokat kellett várnia erre, hiszen már hét győzelmet is szerzett az élmezőnyben töltött több mint három éve során, ám most végre sikerült elkapnia az időmérőn extra motorerőt előhívni képes Mercedeseket is, ezzel ő lett a 100. pilóta, aki valaha pole-pozíciót szerzett az F1-ben.

A Red Bull hollandjáért ezúttal is egy teljes szektornyi narancssárga mezes néző drukkolt a lelátón, és volt is okuk az örömre, amikor Verstappen megtartotta a vezetést a rajtnál az egymással viaskodó két Mercedes előtt. Valtteri Bottas autójának első vezetőszárnya végül a Charles Leclerc-rel való érintkezés során sérült meg annyira, hogy emiatt a finn az első körökben kénytelen volt letudni egyetlen bokszkiállását, ezáltal a mezőny végére esett.

Az élen Verstappen és az őt üldöző Hamilton más dimenzióban autóztak, mint a többiek, a győzelemért folyó harc nagyon hamar kettőjük csatájává szűkült. A gyorsabbnak tűnő Hamilton a 39. körben indított egy komoly támadást a célegyenesben, feszült másodperceket okozva egészen addig, amíg le nem sodródott a 4-es kanyarban. A Pirelli abroncsait érő legnagyobb kritika éppen az, hogy a határok feszegetése során túlmelegednek és visszafordíthatatlanul veszítenek teljesítményükből, így Hamilton sem volt már képes további nyomásgyakorlásra, ehelyett taktikát váltva másodszor is kihajtott szerelőihez, hogy friss és lágyabb gumikkal próbálja előbb ledolgozni a hátrányát, majd kivitelezni az előzést. A terv bejött, a 66. körben a brit ismét utolérte a gumijaival addigra már igencsak küzdő Verstappent, és ezúttal egy kevésbé látványos manőverrel már könnyebben ment el mellette, négy körrel a leintés előtt átvéve a vezetést.

A brit ezzel hetedik győzelmét szerezte meg a magyar pályán, összességében pedig már a 81.-et, ami azt jelenti, hogy már csak tíz további sikerre van Michael Schumacher utolérhetetlennek hitt 91-es rekordjától. Ezt pedig, hacsak valami váratlan nem történik, befoghatja a következő év elején.

MTI archív

Vigyázat! Herendi-porcelán! (Fotó: MTI)

A Ferrarik ezúttal teljesen mellékszereplők voltak, mert bár Sebastian Vettel a hajrában szintén lágyabb gumikon cserkészte be Leclerc-t a dobogó alsó fokáért, a két vörös autó azonban egyperces hátrányban ért célba a győzteshez képest, azaz körönként csaknem egy másodpercet kaptak az élen csatázó Mercedestől és Red Bulltól.

Egyáltalán nem volt viszont jó napja Bottasnak, aki végül csupán a 8. helyig tudott felkapaszkodni, és bajnoki esélyei talán végzetes csapást szenvedtek azáltal, hogy az elmúlt két futamon összesen négy pontot gyűjtött. Verstappen már közel van ahhoz, hogy átvegye tőle a második helyet a tabellán, a holland pedig teljes joggal lépne elő Hamilton első számú kihívójává. Most közel állt hozzá, hogy négy futam alatt megszerezze harmadik győzelmét, az utóbbi hetek során pedig mindenkinél jobb volt a gyors és forró Spielbergben, az esős Hockenheimben, most pedig szombaton a hűvösebb és lassú Hungaroringen is, azaz bizonyította, hogy bármilyen körülmények között az élre tudja kormányozni a Red Bull és a Honda egyre inkább összeérő kombinációját. A Magyar Szó kérdésére azonban Verstappen még óvatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a nyári szünet után első számú favoritként kell-e rá tekinteni:

 „Spa és Monza következik, utóbbin sohasem voltunk túl jók. Spát ugyan kedvelem, de a nyári szünet miatt ezen még nem gondolkodok. Jó érzéseim voltak azonban az elmúlt pár versenyen, hiszen még az olyan helyszíneken is a legjobbak között voltunk, ahol nem gondoltuk volna ezt magunkról. Ezek alapján pedig tényleg bármi benne lehet a pakliban.”

A Magyar Nagydíj végeredménye: 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:35:03,7, 2. Max Verstappen (holland, Red Bull) +17,7, 3. Sebastian Vettel (német, Ferrari) +1:01,4, 4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) +1:05,2, 5. Carlos Sainz (spanyol, McLaren) +1 kör stb.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Hamilton 250 pont, 2. Bottas 188, 3. Verstappen 181, 4. Vettel 156, 5. Leclerc 132 stb. Csapatok: 1. Mercedes 438 pont, 2. Ferrari 288, 3. Red Bull 244, 4. McLaren 82, 5. Toro Rosso 43 stb.