2024. április 20., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Ismétlődő probléma

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözöljük önt, Nóri és Marcsi vagyunk, két barátnő, s hasonlatosságot látunk a problémáinkban. Nekem, Nórinak az a problémám, hogy mindig olyan férfiakat vonzok az életembe, akik részegesek.

– Az ön otthonában gyerekkorában is fennállt ez a probléma, apukája, esetleg nagyapja szintén szerették az itókát?

– Persze, látja, én erre nem is gondoltam. Tehát már ott kezdődött az egész. Nagyapám világéletében kocsmába járó ember volt, apu nem ivott, de erősen dohányzott és kártyázott. Nekem pedig ritkán volt olyan pasim, aki nem ivott. Emiatt volt már egy válásom is, s itt van, a mostani párom is elkezdett mind sűrűbben berúgni. Pedig művész, zenész, reméltem ő más lesz.

– Ön elítéli a részegséget, igaz?

– De még mennyire! Én egyáltalán nem iszok. Amikor azt látom, hogy a párom előveszi az italt, rögtön mondom neki, hogy ne tegye, de nem ér neki a szép szó, az sem segít, ha látja, hogy haragszom, pedig megmondtam neki százszor, hogy ne igyon, ki nem állhatom azt a szokást. Ő pedig erre mit tesz? Azért is berúg! Még többet iszik! Hát szóljon hozzá, pedig én idejében szólok neki...

– Azt próbálta már, hogy ne szóljon neki semmit? Ne duruzsoljon, ne durcáskodjon, ne haragudjon, ne kiabáljon, tehát semmit se szóljon?

– Azt nem bírom ki, hogy ne szóljak, habár tudom, hogy nem érek el vele semmit. Mit tehetnék, hogy leszokjon az italról? Van megoldás?

– Több dologról van itt szó. Legelőször is az ön hozzáállása sem jó. Azzal, hogy idegesíti, meggyalázza, szidja, kiabál rá és elítéli, azzal nemhogy nem segít a bajon, hanem olajat önt a tűzre. Azzal, hogy egy-két pohárral megiszik valaki, azzal még nem rúg be, habár ezt nem értik meg azok, akik nagyon az alkohol ellen vannak. Ha ön nem szólna, lehet, hogy nem is folytatná az ivást. Ám azt is megértem, hogy ön nem bírja ki, hogy ne szóljon, mert önben mélyen ott van, berögződve az a negatív minta, amit otthonról hozott. Ez erősebb önnél, s ebben nemcsak az ön negatív tapasztalatai vannak, hanem az ön egész családjáé. A nagymamáé, anyukáé, lehet még az üknagymamáé is. Olyan dolgok, amikről ön esetleg hallott valamit, de olyan is, amiről önnek fogalma sincs. Lehet az egy agresszió, melyet elkövetett valamelyik őse részeg állapotban. Ez mélyen ott van az ön tudatalattijában, ott van a család aurájában. Nemcsak egy embernek van aurája, van egy családnak is, egy közösségnek, egy cégnek, egy népnek is. Mindannyian részei vagyunk valaminek, s érzékeljük a csoport energiáját, sorsát is. Mégis, jobban hat egy család aurája ránk, mint egy népé, főleg ha nem éppen háborúban harcolunk.

– Szóval, nem lehet ez ellen tenni? Látszik-e ez a horoszkópban is?

– Igen, nem véletlenül születtünk pont abba a családba, megvan a család karmája, a mi szerepünk benne, feladatok is, melyet hasonló fényszögek alakítanak 2-3 bolygóval. Önnél és családjánál a Neptunusz az, amelynek rossz fényszöge van. A Neptunusz rossz fényszögben függőségeket ad, a legtöbb esetben italozást, sajnos a mai időkben a drogot is megkaphatjuk ettől a bolygótól. Ide tartozik még a mértéktelen dohányzás, a gyógyszerfüggőség, a kártyázás stb. Tehát nem muszáj, hogy egy családon belül csak egy ilyen rossz szokás legyen. Pedig lehet más dolgokra is használni a Neptunuszt, ám az élet egy részében meg kell tapasztalni a negatív oldalát is, ha kihívóak a fényszögek. A többi időben pedig a művészet, a filmek, a színek, zene, versek, a hit, vallás, misztériumok, ezotéria kell, hogy része legyen életünknek, a rossz szokás helyett. Főleg, ha a Neptunusznak a Nappal vagy a Holddal van fényszöge.

– Kezdem érteni, ám itt nekik kell cselekedniük, nem nekem.

– Nos, ha önnek, mint nőnek a Nap és a Neptunusz között rossz fényszöge van, az akkor hathat akár önre, akár az ön életében jelenlevő fontos férfiakra, mint az apa, férj, szerető, fiúgyermek, fiútestvér, a főnök. A legtöbb esetben minden szinten hat. Önnek is tennie kell bizonyos dolgokat, s így változtathat mindannyiuk életén. Létezik egy speciális gyakorlat, amelynek a lényege abból áll, hogy el kell fogadni azt a családtagot is, akár élő, akár holt, aki ki volt közösítve valamilyen bűne vagy rossz szokása miatt. El kell képzelnünk magunk előtt, s egy gondolatbeli beszélgetés folyamán bizonyos energiákat meg kell osztani velük, s bizonyos terheket, energiákat vissza kell adni nekik. Pontosan kell csinálni, lépésről lépésre le fogom írni, hogy hogyan tegye, s amikor ezzel megvan, föloldódik a blokk, s ekkor érdemes néhány rítust megtenni a leszokás vagy enyhítés, korrigálás érdekében. Ekkor nem lesz rá szükség, hogy a továbbiakban bárki a családból ilyesmit megéljen, tehát az ön gyermekei életében valószínűleg nem jelenik meg ez a probléma.

– Nahát, de jó! Ez azt is jelenti, hogy sem én, sem a párom nem vagyunk a valódi vétkesek, s helyre lehet hozni a dolgokat! Kérek akkor egy ilyen családiaura-tisztítást! És itt van Marcsi, ő pedig ahol elkezd dolgozni, az a cég tönkremegy. Már azt hiszi, hogy ő a vétkes, ő hozza rájuk a bajt. Az ő családjában sok a munkanélküli. Tehát őnála mi kell, családiaura-tisztítás, vagy munkahelyei auráinak tisztítása?

– Családi auráról van szó itt is. Meg kell keresni az első személyt a családban, akiről ő tud, akinek munkahelyi problémái voltak. Mindig a legidősebbektől kell elkezdeni a tisztítást, előbb az elhunytakon, s azután a többieken. A munkahelyi aura egy cégnek az aurája. Az a karma arról szól, ha például olyan anyagot tesznek az áruba, amely mérgező, akkor ők is, akár saját bőrükön, akár szeretteiken keresztül tapasztalják meg a mérgezés különféle formáit. Itt is egy speciális tisztítás kell. A népek karmája már lassabban hat, több inkarnáció kell hozzá. Ha most nagyon nem szeretünk egy népet, nemzetet, akkor lesz még dolgunk vele. Ám amik vagyunk, annak a népnek a karmáját ebben az életben megkapjuk. Ha ők háborút kezdeményeztek, kegyetlenek voltak, netán valamelyik ősünk aktívan részt vett benne (vagy mi akkor vagy most), akkor ne csodálkozzunk, hogy egy népet sújtó büntetésben részesülünk, vagy egy országot sújtó katasztrófának áldozatai leszünk.

– Ajjaj, ismerek ilyen nagy nacionalistákat is. Most pedig kérem mindkettőnk részére a családi aura tisztítását, a családi karma feloldását.