2024. április 24., szerda

Közös sikerek csak közös akaratból születhetnek

Óbecse község napja alkalmából ma hatan vehették át a község éves díját

Díszüléssel ünnepeltek ma Óbecsén: augusztus elseje 2009-ben azért lett a község napja, mert 1774-ben Mária Terézia ezen a napon erősítette meg a kiváltságokról szóló második rendeletével a Tisza menti koronakerület lakosságának adott kiváltságokat, és azokat a nem szerb lakosságra is kiterjesztette – e község napja ezért lett az egyenjogúság és a tolerancia napja is Óbecsén.

Slobodan Lazić, (Szabolcski Roland távollétében) Horváth Roland, Kinka Erzsébet, Fazekas Róbert, Tijana Grujić, Dragan Tošić és Tatjana Mitić óvodaigazgató (Fotó: Fehér Rózsa)

Slobodan Lazić, (Szabolcski Roland távollétében) Horváth Roland, Kinka Erzsébet, Fazekas Róbert, Tijana Grujić, Dragan Tošić és Tatjana Mitić óvodaigazgató (Fotó: Fehér Rózsa)

– Ahhoz, hogy ma itt közös sikerekről beszélhessünk, összefogásra, a közösség akaratára, együttműködésre, együttgondolkodásra volt, van és lesz szükség. (…) Községünk kiemelkedő polgárait ünnepelni minden évben nemes kötelességünk. Márait idézve: „Ők azok, akiknek a hite erősebb, mert lelkük teljességével szervezik és megélik a közösséget.” – mondta ünnepi beszédében Kinka Erzsébet, a községi képviselő-testület elnökhelyettese, Dragan Tošić polgármester pedig elsősorban a tavaly óta elkészült vagy megkezdett beruházásokat ismertette.

A díszülésen kiosztották a község éves díjait is. A plakettet az idén hatan vehették át: Tijana Grujić óbecsei festő, tanár a kultúra és a művészet népszerűsítéséért, Szabolcski Roland, az óbecsei Agro-Land tulajdonosa gazdasági eredményeiért és társadalmilag felelős hozzáállásáért, Slobodan Lazić óbecsei káplán a teológia területén végzett tevékenységéért és a hívők iránti gondviseléséért, Fazekas Róbert óbecsei nádfeldolgozó a természet megóvása és a nádfelhasználás hagyományának az ápolása terén folytatott munkájáért, az óbecsei Zserbó cukrászda az idegenforgalom területén kifejtett tevékenységéért, a Labud Pejović Gyermekintézmény a gyerekekkel folytatott sikeres oktató-nevelő munkáért részesült a község elismerésében.

A helyi és tartományi közéleti személyiségek, valamint a testvérvárosok küldöttségei mellett az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke is.