2024. március 28., csütörtök
KÚLA–HÓDSÁG

Átadták a Veprőd–Szentfülöp útszakaszt

Damjan Miljanić és Latinka Vasiljković átvágja a szalagot (Fotó: Kozma Lívia)

Damjan Miljanić és Latinka Vasiljković átvágja a szalagot (Fotó: Kozma Lívia)

Ünnepélyes keretek között adták át a forgalomnak a felújított Veprőd és Szentfülöp közötti útszakaszt. Az eseményen Damjan Miljanić Kúla község polgármestere, és Latinka Vasiljković Hódság község polgármester asszonya szalagátvágással nyitotta meg a forgalom előtt a felújított útszakaszt. A befektetés közös volt, amelyet Kúla és Hódság önkormányzatai fedeztek összhangban az önkormányzatok területén áthaladó út hosszúságával. Kúla községhez 974 méter, Hódsághoz pedig 724 méret útszakasz tartozik. A felújítás összértéke 47.281.271,66 dinár volt. Ebből Kúla önkormányzata 25.952.375,00 dinárt Hódság önkormányzata pedig 21.329.271,66 dinárt biztosított.

Miljanić szavai szerint ez a közös befektetés kiváló példája a jó együttműködésnek és annak, hogy a nagy infrastrukturális beruházások mellett a regionális útszakaszokat is felújítják.

Mindkét önkormányzat felismerte a helyi polgárok igényét, akik rengeteget ingáznak a két település között, és most meg is valósult az útszakasz felújítása. De hatalmas előnyt jelent a gombosi határátkelő megközelítésében is, valamint azoknak a polgároknak is, akik a hódsági a Magna cégnél dolgoznak.

Hódság polgármester asszonya az átadón elmondta, hogy ez az útszakasz igencsak el volt hanyagolva és kátyú kátyút ért, tehát a polgárok panaszai jogosak voltak. Most a felújított útszakaszon gyorsabb és hatékonyabb lesz a személyforgalom és a személyszállítás, de az áruszállítás is.