2024. április 23., kedd

Kecmanović a kivétel

Miomir Kecmanović személyében újabb tizenéves csillaga van a szerbiai tenisznek

A héten már csak Miomir Kecmanovićnak szurkolhatunk

Egy kivétellel a szerbiai és a magyar teniszezők számára már be is fejeződött a játékhét. Troicki, Babos és Stollár után kiesett Fucsovics Márton, Janko Tipsarević, majd a kitzbüheli tornán második kiemelt Dušan Lajović is, csupán a 19 éves Miomir Kecmanović jutott túl az első akadályon.

Kecmanovićnak nem volt könnyű dolga a hasonlóan fiatal ausztrál Alexei Popyrinnal, de két játszmában nyert. Az elsőben nem használt ki három breaklabdát, míg a másodikban 4:1-re elhúzott, végük hat breaklabdát mentve győzött.

Hatodik meccsükön Dušan Lajović negyedszer kapott mi a francia JeremyChardytól, ATP-rangú találkozókon pedig a spanyol Albert Ramos először győzte le Fucsovics Mártont, aki most 2:1-re vezet. Marci az első játszmában 1:3-ról harcolta ki a rövidítést, amelyben szintén 1:3-ról fordított, a másodikban majdnem ledolgozta az 1:5-öt, míg a harmadik játszmában a spanyolnak egyetlen break is elegendő volt. A második szerbiai és a legjobb magyar tehát e héten nem javítanak a ranglistán, mint ahogyan a veterán Janko Tipsarević sem, aki Mexikóban csak két játszmán át volt a moldovai Radu Albot méltó ellenfele.