2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Kisebb csodára lenne szükség

Az Európa-liga selejtezőjének első köre tökéletesre sikeredett a magyar klubok szempontjából, ám a második forduló már lényegesen nagyobb erőpróbák elé állította az NB I. gárdáit.

A „legegyszerűbb” feladata a bajnoki ezüstérmes Fehérvárnak (ex-Vidi) lesz, amely a liechtensteini Vaduz otthonába látogat (19.00). A rivális elégedetten utazhatott haza a Pancho Arénából, hiszen Marko Nikolić tanítványai mindössze minimális előnyt (1:0, Stopira) tudtak kialakítani az elvileg alacsonyabb játékerőt képviselő csapattal szemben. A Fehérvárnak a döntetlen mellett az egygólos vereség is beleférhet, ám a csata egyértelműen nyitva maradt.

Kisebb továbbjutási esélye van a Honvédnak, amely a Craiova ellen hazai környezetben gól nélkül ikszelt. A románok a visszavágó (18.15) esélyesei, igaz, egyetlen kispesti találat nagyot fordíthat a párharc összetett kilátásain.

Leghalványabb reménnyel a debreceni szurkolók látogathatnak ki a Nagyerdei Stadionba (18.30). A Torino az odavágón 3:0-ra nyert, bár Herczeg András, a Loki vezetőedzője szerint játékosai mindent megtettek. A Toro 19 játékossal utazott Debrecenbe, s a két klasszis csatár, Bellotti és Zaza ismét pályára lép.

Kemény dolga lesz a DAC-nak (19.00), a dunaszerdahelyiek hazai pályán elszenvedett 2:1-es vereséggel utaznak a görög Atromitoszhoz. A Peter Hyballa irányította felvidékieknek mindenképp gólokat kell szerezniük a jó védekezésről ismert hellének ellen, ám a párharc kétesélyesnek számít, az irodák 3,1 körüli oddsot kínálnak a DAC győzelmére.

A szerb klubok közül csak a Partizan lép ma (21.00) pályára. A fekete-fehérek szénája jól áll, Savo Milošević csapata Walesben más erőszintet képviselt a Connah’s Quaynél. Igaz, a szigetországiak kemény fizikális focija megizzasztotta a szerbeket, akik mindössze egyetlen alkalommal tudtak betalálni. Milošević szerint hazai pályán nem lesz gond a továbbjutással: „Otthon mindent eldönthetünk, jobb minőségű pályánk van, amin a saját, gyorsabb focinkat tudjuk majd játszani” – mondta.