2024. április 19., péntek
ADAI TŰZOLTÓSÁG

Új és nélkülözhetetlen felszerelés

Az adai tűzoltóság hétfőn két új Dräger légzőkészüléket és könnyű oxigénpalackokat, valamint egy univerzális sugárcsövet kapott a nagykikindai tűzoltóságtól, a Standard kommunális közvállalattól és az Adica üdültetési közvállalattól pedig tömlőket, univerzális sugárcsöveket, létrákat és szűkítőket.

A Standard 10 darab, egyenként 15 méteres 75 mm átmérőjű B tömlőt adományozott, az Adica pedig egy-egy darab 8,5 és 6 méteres alumíniumlétrát, 5-5 univerzális sugárcsövet és szűkítőt, valamint 3 darab B tömlőt – tudtuk meg Kéki Lászlótól, az adai tűzoltóegység parancsnokától.

– Erre a felszerelésre mindennap szükségünk van. A közvállalatok emiatt segítettek az új felszerelés beszerzésében. A Standard közvállalattal már több közös intervenciónk volt, köztük a szeméttelep oltása, ahol jó néhány tömlőnk elszakadt. A közvállalat így próbált kárpótolni bennünket az elszaggatott tömlőkért. Az Adica közvállalatban is több technikai intervenciónk volt, amit közösen oldottunk meg a medencéknél. Az Adicán is látták, hogy szükségünk van a felszerelés megújítására – magyarázta Kéki László.

– A tűzoltóságtól kaptunk két új Dräger légzőkészüléket könnyű oxigénpalackokkal. Vannak régebbi légzőkészülékeink, amelyek fémkerettel és fémtartályokkal vannak ellátva. Az új légzőkészülékek súlytalanabbak, modernebbek és egyszerűbben kezelhetők, valamint könnyebb velük a munka. A tűzoltók csak ezekkel a légzőkészülékkel mehetnek be a füstbe, ereszkedhetnek le a kútba. Ezeket az eszközöket sokat használjuk, és nélkülözhetetlenek a tűzoltóságnak – közölte az adai tűzoltóegység parancsnoka.

A felszerelés átadására az adai tűzoltólaktanya udvarán került sor Bilicki Zoltán adai polgármester, Branislav Maletin nagykikindai tűzoltózászlóalj-parancsnok, valamint Juhász Tibor, az Adica igazgatója és Milan Popov, a Standard igazgatója részvételével.