2024. április 25., csütörtök

A gondtalan gyermekkorért

Folyamatos a községi játszóterek, sportpályák felújítása Kúla község területén
Kozma Lívia felvétele

Kozma Lívia felvétele

A helyi köztisztaságért felelős közvállalat a helyi közösségekkel együtt Kúla község területén elindította a játszóterek felújítását és azok folyamatos karbantartását. Azokat a játszótereket és sportpályákat, amelyeket hosszú ideje nem újítottak fel, új fényt kapnak. A területek felújítás alatt állnak, új kosárlabdatáblákat vásárolnak, a világítást szabályozzák és szükség esetén megváltoztatják, pótolják, újrafestik a játszótéri elemeket, és a védőkorlátokat is megjavítják. Ennek az akciónak az a célja, hogy legfiatalabbjaink számára szép és biztonságos helyet biztosítsanak a kikapcsolódáshoz, sportoláshoz, a község területén felnövő generációk számára biztosítsák a megérdemelt gondtalan gyermekkort, lehetőséget biztosítsanak nekik a mozgásra, mert a testmozgás elengedhetetlen a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez.

Néhány játszóteret már felújítottak, az egyik ilyen a nagy játszótér az úgynevezett Gödörben, ahol kosárlabdapálya, hinták, padok vannak, melyeket nagyonkedvelnek a gyermekek.

Az Isa Bajic Általános Iskolában, a Petra Drapšina utcán található játszóteret, valamint Cservenkán a vasútállomás közelében lévőt és a Vuk Karadžic Általános Iskola közelében található kosárlabdapályát is felújították már. Jelenleg a széles körű felújítási munkállatok a Járos területén található játszótéren és a lipári  általános iskola játszóterein és játszóterepein folynak. 

Ez egyike azoknak a tevékenységeknek, amelyek által a Komunalac közvállalat a szabadidős programok megvalósításához hozzájárul, hogy azok jobbak és biztonságosabbak legyenek.