2024. április 19., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

A Helsinki nem adta fel

Kétgólos előnyt (2:0) véd ma kora este (18.00) a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája második selejtezős körének visszavágóján. A piros-fehérek múlt héten Boakye és Pavkov góljaival verték a Finnországban egyeduralkodó helsinki HJK csapatát, ami biztató első felvonás volt a Zvezda további meneteléséhez.

A stabil vezetés ellenére nem kényelmesedett el Vladan Milojević, a belgrádiak vezetőedzője. Elégedett lehetek az első meccs eredményével, de tudom, hogy a Helsinki nem fogja előre feladni a küzdelmet. Nem vártam ennyire védekező játékot tőlük az odavágón, hazai pályán valószínűleg támadóbb focira számíthatunk tőlük. Gyors szélsőik vannak, jól kontráznak, jó edzőjük van, és szeretnek játszani – méltatta az ellenfelet Milojević. – Akadt néhány hibánk, figyelemkiesésünk Belgrádban, ezeket ki kell javítanunk a visszavágóra” – tette hozzá.

Toni Koskela, a HJK edzője szerint csapata az odavágón méltó ellenfele volt a Zvezdának, amiből erőt meríthetnek a hazai találkozóra. Hazai környezetben felülkerekedhetünk. Műfüves pályán fogunk játszani, ami nekünk kedvez, hiszen a szerbek nincsenek hozzászokva – bizakodott a finn szakember.

A Zvezda továbbjutása esetén a København és a TNS párharcának győztesével játszik, a dánok az első, idegenbeli meccset 2:0-ra nyerték.

EURÓPA-LIGA

Otthon sem lesz egyszerű

Az idegenbeli 0:0-s helytállás után sem lesz könnyű dolga ma este (20.45) a Čukaričkinak az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában a Molde ellen. Bár a norvégok hazai környezetben nem tudtak betalálni, lényegesen veszélyesebbek voltak, s valószínűleg erre is alapozva, a szakértők és irodák még mindig őket favorizálják a továbbjutásra (3,3–2,1).

Aleksandar Veselinović, a Čukarički edzője elismerte, a Molde magasabb játékszintet képvisel, de természetesen a továbbjutást célozta meg: A visszavágó semmivel sem lesz könnyebb, mint a norvégiai meccs, kőkemény munka vár ránk, ha a következő körbe akarunk jutni – fogalmazott a tréner.