2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Jó esélyekkel a szigetre

Ma 20 órától Máltán folytathatja ez idáig sikeres BL-selejtezős menetelését a Fradi, amely 3:1-es előny birtokában utazik a Valletta otthonába. Ahogy arra számítani lehetett, az első fordulós, Ludogorec elleni párharc után a máltai bajnok valamivel kisebb játékerőt képvisel, ezért a hazai győzelem elvárt volt a Rebrov-legénység számára, s az odavágó játékképét tekintve most nem kéne veszélybe kerülnie a továbbjutásnak.

A Groupama Arénában három gólt szereztek a Zöld Sasok (Fotó: MTI)

A Groupama Arénában három gólt szereztek a Zöld Sasok (Fotó: MTI)

Az ukrán mester szerint nem fogja megváltoztatni idegenbeli hozzáállásukat, hogy az első meccs hajrájában gólt kaptak. „A máltaiak gólja egyáltalán nem írja át, hogyan játszunk az idegenbeli meccsen. Kielemeztük az első mérkőzést, komolyan készültünk a visszavágóra” – fogalmazott Rebrov. Dibusz Dénes, a Fradi hálóőre szerint kicsit kényelmetlenebb a helyzetük a bekapott gól miatt, ám idegenben is képesek gólt szerezni, amivel hamar lezárhatják a párharcot. A kapus mindennek fényében óvatos játékra intett. „Nem szabad elkényelmesednünk, ugyanolyan koncentrációval kell belemennünk a visszavágóba, mint tettük azt a Ludogorec ellen. Nem dőlt el semmi, úgy kell kifutnunk a pályára, mintha 0:0-ról folytatnánk a küzdelmet” – magyarázta a kapus, hozzátéve, a Valletta stílusa elsősorban a védekezésre van berendezkedve, a játékosok nem képviselnek a Luogorechez mérhető színvonalat, de csapatként alázatosan, jól küzdenek a pályán, és kellemetlen ellenfélnek számítanak az egy az egy elleni párharcokban. „Jobb lett volna a 3:0-s előny a visszavágóra, de győzni megyünk Máltára” – bizakodott Dibusz.

A Fradi továbbjutása esetén lényegesen nehezebb feladat következne, a tbiliszi Saburtalo és az utóbbi időben rendszeres BL- vagy El-főtáblás Dinamo Zagreb első meccsén a horvátok idegenben szereztek kétgólos előnyt (0:2), így vélhetően ők várnának a magyar gárdára.