2024. április 19., péntek
TENISZ

Đoković nem megy Montrealba

Novak Đoković a tervezettnél egy héttel hosszabb nyári szünetet vett ki, és nem a hamarosan kezdődő montreali 1000-es tornán tér vissza, hanem csak augusztus 12-étől Cincinnatiben védi a tavalyi serleget, ami egyben az előkészületi tornája is lesz a US Openre.

A világelső nem érzi magát elég pihentnek, hogy mindkét 1000-es tornán szerepeljen, Roger Federer példájára ő is kihagyja a kanadai versenyt, amelyen tavaly nyolcaddöntős volt, így csak 90 pontot veszít. Mivel a megműtött Juan Martín del Potro sem játszik, Fucsovics Márton és Filip Krajinović egyre közelebb vannak a táblához, ahol alanyi jogon Györe László és Dušan Lajović játéka szavatolt.

Lajović tegnap nehéz csatát vívott a gstaadi negyeddöntőben a salakos Pablo Andujarral. Az első játszmában a spanyol leadta a breakelőnyt, majd a rövidítésben volt jobb, a másodikban pedig Lajović nem tudta ledolgozni a hátrányt.

A 19 éves Miomir Kecmanović Ugo Humbert-nek csak négy játékot engedélyezett Atlantában, és az új pontokkal a 60 legjobb között van. Kecmanović az éjjel az amerikai Taylor Fritzcel játszott, akitől januárban a Newport Beach-i challengeren három játszmában kapott ki.

Filip Krajinović a hamburgi negyeddöntővel visszajutott a ranglista 50 legjobbja közé, és tegnap már felszabadultan állhatott ki az edző nélkül maradt – elbocsátotta Ivan Lendlt – Alexander Zverev ellen. Ennek megfelelően kezdett, és két breakkel nyerte meg az első játszmát. A zombori a második játszmában is 5:2-re vezetett, de visszaesett, és 5 játékot veszített zsinórban. A döntő játszma ezután rutinmunka volt a német számára.

Folytatta pompás jurmalai játékát a belgrádi Nina Stojanović, aki egy óra alatt múlta felül Paula Ormaecheát, s a ranglistán feljött a 170. pozíció tájára.