2024. április 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Bravúros belgrádiak

A szerb csapatok összességében pozitívan, a magyar együttesek felemásan zárták csütörtökön az Európa-liga 2. fordulós selejtezősorozatának első felvonását. A mérkőzések beharangozójában már felhívtuk a figyelmet arra, hogy a Partizan walesi ellenfele nem lebecsülendő, a belgrádi fekete-fehérek pedig saját bőrükön tapasztalhatták meg a szigetországi klub kellemetlen játékstílusát. A találkozón egyértelműen a szerb gárda irányított, a Connah’s Quay 27 szabálytalanságával folyamatosan tördelte a játékot. Savo Milošević legénysége a 62. percben szerezte meg a mindent eldöntő gólt, így hazai pályán előnyös helyzetből folytatják a párharcot. A Čukarički norvég túrája sem ígérkezett könnyűnek, a Molde elleni gól nélküli döntetlen mégis jónak tekinthető. A szuperligás csapat felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, s bár a Molde több helyzetet kidolgozott, Aleksandar Veselinović fiai állták a rohamokat.

A magyar klubok közül Herczeg András Debrecenjének volt a legnehezebb dolga, hiszen a Serie A-ban is remekül szereplő Torino felújított stadionjában kellett érdemlegeset mutatnia. Bő húsz percig működött a védelem, ekkor egy kapitális védelmi hiba tizenegyest eredményezett az olaszok javára. A Torino a vezetés megszerzése után még az első félidőben megduplázta előnyét. A kegyelemdöfés a második játékrész végén érkezett, a 3:0-t Simone Zaza állította be. Egy fokkal jobb szituációból indul a jövő heti visszavágón a budapesti Honvéd, amely otthon csak a 0:0-t tudta megőrizni a román Craiova ellen. A Pancho Arénában a Marko Nikolić vezette székesfehérvári gárda Stopira korai találatával biztosította be a győzelmet a liechtensteini Vaduzzal szemben.

A dunaszerdahelyi DAC 2:1-re kikapott az Atromitosztól, a Frankurt pedig a Luka Jović helyére igazolt Joveljić góljával nyert a Flora ellen.

A visszavágókat jövő kedden és szerdán játsszák.