Programáradat Mórahalmon

Strandparty, szabadtéri wellness, lovas színház és balkáni buli egy helyen

B-a

2019. július 30., 21:51

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

Dübörög a strandszezon Mórahalmon. Ennek apropóján kellemes környezetben, a létesítmény egyik nyári teraszán tartott sajtótájékoztatót a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, valamint több más helyi, turisztikai és szolgáltatói intézmény vezetője és munkatársa.

A fürdő és a többi turisztikai, kulturális egység munkatársai összefoglalták a város kínálta nyári programokat

Valószínűleg már Vajdaságban is kevés olyan ember van, aki ne látogatta volna meg a mórahalmi komplexumot legalább egyszer, mely az Év Fürdője cím megszerzésével vitathatatlanul felkerült a térség fürdőtérképére. A létesítmény nemcsak Magyarországon ismert és közkedvelt, a határon túlról is rengetegen érkeznek ide. A szezonban a szállodák, apartmanok, magánszálláshelyek teljesen megtelnek a nyaraló családokkal.

A sajtótájékoztatót Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője nyitotta meg, aki többek között beszámolt a nyári szezonban jellemző látogatottságról, valamint legutóbbi fejlesztésekről:

– A szezon közepén járunk. A turistairoda, illetve a gyógyfürdő is gőzerővel dolgozik, hogy a legmagasabb színvonalon szolgálja ki a fürdőbe látogató vendégeket. Éves viszonylatban ugyanis látogatóink 50%-a érkezik a nyári hónapokban. Ilyenkor nap mint nap megtelik a fürdő és az összes szálloda, valamint a magánszálláshelyek is teljes kapacitással dolgoznak.

– A fürdő már a kezdetek, vagyis a 2000-es évek eleje óta lépésről lépésre történő fejlesztéssorozaton ment keresztül, aminek a jelenlegi végeredményét láthatjuk most. Összesen 21 medencével, 10 000 négyzetméter zöldfelülettel és közel 6000 négyzetméter fedett kapacitással állunk a vendégek rendelkezésesére – magyarázta Farkas Gábor.

Az utóbbi évek komolyabb fejlesztései közé tartozik még az új gyors be- és kiléptetést biztosító főbejárat, az öltözőkapacitások kibővítése, illetve a pihenő- és kiszolgálótér felületének bővítése. Az idei év legnagyobb újdonsága a háromórás jegy bevezetése. Eddig csak 16 és 18 órától lehetett kedvezményes jegyeket váltani, most pedig a látogatók egész nap élhetnek az olcsóbb belépés lehetőségével, természetesen azzal a feltétellel, hogy csak három órát tartózkodik a fürdőben. Ezzel egy fluktuáló és gyorsított vendégforgalmat tud lebonyolítani a létesítmény. A háromórás jegyet igénylők száma a bevezetés óta folyamatosan növekszik.

A gazdag belső térnek köszönhetően esős időjárás esetén is nyugodtan választhatják a vendégek a mórahalmi gyógyfürdőt, hiszen az minden körülmények között lehetőséget tud biztosítani a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Berta Zsolt, a fürdő marketing igazgatója elmondta, hogy szinte az egész nyár folyamán folyamatosan telt ház van a mórahalmi szálláshelyeken.

– Az a jellemző, hogy ilyenkor hosszabb időszakra érkeznek a vendégek. Főként családokról van szó. Az átlagos tartózkodási idő ilyenkor megközelítőleg négy nap – mondta Berta Zsolt, valamint hozzátette, hogy szorosan együttműködnek a helyi Tourinform irodával, akik a városban lévő szabad ferőhely-kapacitásokat koordinálják.

A fürdő a nyári szezonban szinte minden hétvégére kínál valamilyen rendezvényt. Például elmaradhatatlan eseménynek számítanak a strandpartyk, de ezek mellett más programok is akadnak: folytatódik a Csobbanj Európával roadshow, július 25-én pedig a Strandok Éjszakájára várják a látogatókat, amikor is egészen éjfélig hosszabbított nyitvatartással dolgoznak. A fürdő egyébként reggel 8-tól estig 8-ig van nyitva, csütörtöktől szombatig pedig este 10 óráig.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a wellness szolgáltatás is aktív szerepet tölt be.

– Megpróbálunk mindent megtenni, hogy a vendégek a legjobb szolgáltatásokat kapják. Így született meg az az ötlet is, hogy masszőrt helyezünk ki a strandra. Nem kell sorban állni és időpontot kérni a frissítő szabadtéri masszázshoz. Meglepően jól fogadták a vendégek ezt a szolgáltatást, mely reggel 9-től délután 16 óráig látogatható – ismertette a legújabb egészségügyi szolgáltatásukat a Móra-Vitál vezető gyógymasszőre, Pálinkó Szilveszter.

A wifi-hálózat is teljesen megújult a létesítményben. Ez azt jelenti, hogy nem csak a fedett részeken, hanem a zöldövezetekben is teljes lefedettséget és gyors internet szolgáltatást biztosítanak. Továbbá újdonságként egy fotófalat is kihelyeztek a strand területére, hogy még emlékezetesebb legyen a mórahalmi kikapcsolódás.

A Móra Tourist Nonporfit Kft. működteti a helyi Tourinform irodát, mely szezonban szombatonként is nyitva tart. Stampf Mariann irodavezető elmondta, hogy munkájukkal egyrészt segítik az ideérkező vendégeket a szálláskeresésben. Kínálatot közvetítenek nekik, hiszen folyamatos kapcsolatban vannak a szállodákkal és az egyéni szállásadókkal. A helyi programokat is népszerűsítik, valamint az ezekre való eljutást elősegítését is biztosítják elektromos buszukkal. Hétvégenként városnéző járatokat üzemeltetnek, mely érinti a Rétesházat, a Mini Hungary Parkot, a Kolo Szerb Kulturális Központot, valamint a Nagyszéksósi Bivalyrezervátumot.

A fürdő fő támogatója a mórahalmi Patkó Lovas- és Szabadtéri Színháznak is. Ezt azt jelenti, hogy minden megvásárolt színházjegy mellé egy fürdőbelépőt adnak ajándékba. A színház kínálta szórakozási lehetőségekről Bóka Zita, az intézmény munkatársa számolt be.

– Az idén már az ötödik évad fut a színházban. Mint mindig, most is látványos és különleges előadásokat kínálunk a nézőknek. Idén összesen hatféle lovas produkció lesz a Nemzeti Lovas Színház vendégszereplésével. A repertoárban musicalek, operettek és családi darabok szerepelnek, melyekben minden korosztály megtalálhatja a nekik megfelelő előadást.

A lovasszínházi szezon július 19-től veszi kezdetét az országos sikerű Kincsem című darabbal. A tavalyi darabok közül a Mágnás Miska, a Rózsa Sándor és Csárdáskirálynő, az újak közül pedig a Lúdas Matyi és a Drakula érkezik el Mórahalomra.

Seres István, a Kolo Szerb Kulturális Központ művészeti intendánsa hozzátette, hogy most mára Kolo Szerb Kulturális Központ is bekapcsolódik a város kulturális vérkeringésébe.

– Augusztus 3-án, szombaton az ingyenes Zastava fesztivállal a Balkán ízeit és zenéjét hozzuk el Mórahalomra. Szerbiából oldtimer felvonulás jön át a határon. 16 órakor kezdetét veszi a balkáni őrület: lesz táncház és gasztroparti is. 21 órától sztárvendég a Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, 23 órától pedig Balkan DJ buli zárja a napot.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége