2024. április 25., csütörtök

Itthon vagyok

A zentagunarasi North Aurora Dance Studio második önálló gálaestje

A zentagunarasi North Aurora Dance Studio megtartotta második önálló gálaestjét, melynek a színházterem adott otthont. A táncosok egy órán keresztül – szünetek nélkül – táncoltak hip-hop, pupping, jazz, break dance, contemporary, valamint modern koreográfiákat, az est folyamán Pastyik Nóra is közreműködött.

A gálaesttel kapcsolatos kérdéseimre Tóth Malvinka, a N.A.D.S. alapítója, koreográfusa és egyben vezetője válaszolt.

Miért az Itthon vagyok címet adtátok a műsorotoknak?

– Ez a véletlen műve! Van egy ilyen című zeneszám az interneten. Véletlenül hallottam meg, de első hallásra már nagyon megfogott – beleépítettem, és így lett ez az előadásunknak a címe.

A táncosok megszakítások nélkül egy órán keresztül táncoltak, miért ezt az előadásmódot választottátok?

– Valahol nem fog meg a táncok közötti felkonferáló szünet. Így egy kerek egész dolgot alkottunk, melyre ha a néző odafigyel, olyan érzése támad, mintha egy filmet nézne.

Több motivációs szöveget is hallhatott a közönség.

– Jó szokásaim közé tartozik a motiválás! Azoknak a szövegeknek, amelyeket belevágtam a koreográfiák közé, hatalmas motivációs szerepük van, és ahhoz is közük van, hogy bárhol élsz a világon, mindenhol van jó és rossz, bánat és öröm… Arra próbálom rávenni az embereket, hogy önmaguk legyenek, és ne álljanak be a sorba!

A belépő önkéntes adomány volt. Mire fogjátok felhasználni a kapott összeget?

– Természetesen versenyekre, útiköltségre és kotizációra fogjuk költeni, mivel az nagyon sokba kerül. Fellépőruhákat is szeretnénk majd egy nap vásárolni, bár ez még nem kivitelezhető, mert rengetegbe kerülne és a szülőket nem szeretném terhelni ilyen kiadásokkal.

Néhány anyuka is együtt táncolt a gyerekekkel, hogyan jött az ötlet?

– Egy vagy két éve egyik anyuka mondta, hogy ő is szeretne táncolni. Most néhány anyuka meglepett azzal, hogy ők is fel akartak lépni – én nagyon boldog vagyok. Annyira jól csinálják, és az a jó, hogy folytatni szeretnék.

További tervek?

– Sok minden, ennél csak tovább és feljebb, amennyire csak tudom a gyerekeket motiválni. Most már elégedett vagyok – egy év elteltével sikerült elérnem náluk azt, hogy belássák: ők egy csapat és muszáj együttműködniük, ami látszik a színpadon is, és ez nagyon fontos eleme egy-egy műsorszámnak. Az én táncosaim nemcsak táncolnak, hanem minden érzést közvetíteni tudnak a nézők felé a mozdulataik által!

A csoport állandó támogatói a Jail Piano Bar, a Carbo KFT. és a zentagunarasi helyi közösség.