2024. április 25., csütörtök

Kezdődik a Summer3P

A palicsi elektronikus zenei fesztivál legnevesebb előadója, James Lavelle ma este lép fel

A mai nap kivételes az elektronikus zene szerelmeseinek, ugyanis délután veszi kezdetét és vasárnapig tart a Summer3P elnevezésű elektronikus zenei fesztivál Palicson, amelyet immár tizenhetedik alkalommal rendeznek meg a tó partján. A megszokottól elérően, idén nem a termálfürdő ad otthont a fesztiválnak, mivel ott építkezési munkálatok folynak, hanem a rendezvényre a Férfistrandon kerül sor, a tóparton, a termálmedence egykori bejáratánál. A három nap alatt az érdeklődők az elektronikus zene számos neves külföldi és hazai előadójának fellépését tekinthetik meg. Emellett több kísérőrendezvényre, többek között műhelymunkákra, kiállításokra és sporteseményekre is sor kerül.

Ma este lép fel az esemény legnevesebb előadója, James Lavelle lemezlovas, producer, a kultikus Mo'Wax kiadóház alapítója. Rajta kívül ezen a napon áll még a keverőpultokhoz az egyik legjelentősebb magyar lemezlovas Davko, vagyis Szabó Dávid. A hazai lemezlovasok közül pedig Chrono aka Daltonistot és Migazzt hallhatják a fesztiválozók.

Szombaton a feltörekvő francia DJ Matt Sassari techno és tech-house ritmusokkal szórakoztatja a közönséget. Őt Nick Reverse olasz lemezlovas, a WeLove kiadóház alapítója követi. A nap hazai előadói pedig Ascaloon és Hansol b2b No Else lesznek.

A rendezvény ideje alatt mindennap 17 és 20 óra között Emil Kadrić, szabadkai festőművész tart kreatív műhelymunkát, míg Otto Zakar street art művész stencil art műhelymunkát tart, amelyen az érdeklődők megtanulhatják, hogyan készíthetnek rajzmintákat, és azokat hogyan vihetik rá vászonra vagy éppen pólóra. A fesztiválon egy fotókiállítás is látható lesz Summer3p Fesztivál – Örökség 2003–2018 címen. Ezek mellett számos sportrendezvényre, délelőttönként jógaoktatásra, aerobik-edzésekre kerül sor.

Vasárnap, a hagyományoknak megfelelően családi napot tartanak a fesztivál keretein belül, melynek során 16 órától műhelymunkákkal és gazdag kulturális programokkal várják a látogatókat. Ezen a napon nyílik kiállítás az Emil Kadrić által vezetett műhelymunkán készült alkotásokból. 17 órai kezdettel a szabadkai Garden Quartet vonósnégyes ad koncertet. A fesztivál utolsó napján két hazai lemezlovas, Andy Dee és Neomodern lép fel.

A műhelymunkákon való részvételre a workshop3p@gmail.com e-mail-címen lehet jelentkezni. További információk a műhelymunkákról és a fesztivállal kapcsolatban a www.summer3p.org honlapon találhatók.