2024. április 20., szombat

Mutasd az igazi arcod!

A Róka Festen mindenki megtalálja a neki tetsző programot

Ma és holnap rendezik meg a Róka Festet a Hajdújárás melletti Róka-tanyán. A fesztivál hat helyszínén színes programok várják a látogatókat. A rendezvény nulladik napján, tegnap a fesztivál helyszínén jártunk, ahol Hulló Zsófia szervezőt kérdeztük a programról.

A fesztivál helyszíne (Fotó: Gergely Árpád)

A fesztivál helyszíne (Fotó: Gergely Árpád)

– Ma, a fesztivál első napján, a hivatalos megnyitó után a Fox Stage-en 18 órától fellép a Smogers, majd 19.30-tól a Grafit és a Stoppos Spanok. Ezután egy szerb nyelvű színdarabot láthat a közönség, amelynek címe Jedna uz Drugu, majd Szerda Árpád és a Perpetuum Mobile fog koncertezni. A Traktor Stage-en lesz beer pong, valamint Lolita és a Midnight Sound fog zenélni. Az Art Stage-en 18 órától lesz egy előadás arról, hogy miért maradjunk itthon. Ezután ismét filmet lehet nézni a csillagos ég alatt. Lesz egy salsa workshop, és egy salsa party is a Perpetuum Mobile koncertje előtt. A Chill Zone-ban délelőtt a résztvevők hallhatnak egy előadást Hulló Istvántól a Róka-tanyáról. Ugyanitt délután gyerekprogramokkal várjuk a családokat, 17 órától pedig megnyitjuk Kovács Bea festménykiállítását. Van egy Sport Spot nevű helyszínünk, ahol röplabdázni lehet. A Psycho sátorban ma Gresák Lea előadását hallhatják az érdeklődők – tudtuk meg a részleteket Hulló Zsófiától.

A második napon, vagyis holnap délután a Traktor Stage, vagyis egy utánfutós traktor, Noszán keresztülvonulva viszi a fellépőket és a fesztiválozókat. Fellépnek Halenda, Dj Enemy és AADM. A Fox Stage-en a Maeste, a Csillagerdő, a The Signal Band, a The Spark és a Suncity Brass fognak zenélni.

Hulló Zsófia (Fotó: Gergely Árpád)

Hulló Zsófia (Fotó: Gergely Árpád)

– Az Art Stage-en Bem Tamásnak lesz egy kiállítása, amelynek témája a tetoválások. Bemutatkozik a VIFÓ és a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér. Ezután a Jerasz testvérek lépnek fel. Lesz slam poetry verseny is, amelyre még mindig lehet jelentkezni. A Chill Zone-ban reggel 10-től este 8 óráig gyermekprogramok lesznek különböző vetélkedőkkel, amelyeken a legjobbak értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak. Ezen a helyszínen a Big Hair Studio ingyenesen elkészíti a fesztiválozók frizuráját. A Sport Spoton röplabdázni lehet értékes nyereményekért. Ezután Sakktivity lesz, amely mellett Lolita fog zenélni. Később a királyhalmi Rhytmical Dance Club táncosai lépnek fel. A Psycho sátorban 16 órától Pintér Norbi fog előadást tartani, amelynek címe Szemtől szembe. Ezen a helyszínen nemcsak előadások lesznek, hiszen Horváth Barbara nagyon jó pszichológiai kérdőíveket készített, amelyeket ki lehet tölteni – mondta Hulló Zsófia.

Mint kiemelte, a fesztivál önkéntes munkával jön létre, hiszen nincsenek szponzoraik. Az önkéntesek csapata sokat dolgozott azért, hogy létrejöjjön a rendezvény. Az önkéntes csapatot Albert Réka, Rózsa Tímea, Bártol Brigitta, Nyári Ádám, Ládi Alex, Béres Szinita, Horváth Brigitta, Horváth Barbara, Jankó Ádám, Savić Melitta, Hulló Bálint, Lévai Boglárka, Teleki Ádám, Mácsay Noémi, Hosszú Nikolett, Rózsa Petra, Muzslai Beáta, Tóth Anita, Csikós Emese, Botka Réka, Jenei Dávid és Ozsvár Lilien erősítik.

A Róka Festre a napijegy 490, a fesztiválbérlet pedig 890 dinárba kerül, amelyeket a helyszínen lehet megvásárolni.