2024. március 29., péntek

Krajinović és Lajović a negyeddöntőben

Filip Krajinović bejutott a hamburgi 500-as torna negyeddöntőjébe. A zombori tegnap három játszmában nyert a pozsonyi Martin Kližan ellen, és a következő körben vagy a 2. kiemelt AlexanderZverevvel, vagy pedig az argentin FedericoDelbonisszal mérkőzik. Filip még nem játszott Zverevvel, Delbonis ellen pedig 0:1-re áll egy 2015-ös meccs óta.

Dušan Lajović gyors győzelemre állt a gstaadi 2. fordulóban az üzbég veterán Gyenisz Isztomin ellen, ám 6:4, 5:1-es vezetésnél érthetetlenül leállt, és sorban veszítette a játékokat. Az ópázovai a rövidítést még kiharcolta, de abban simán alulmaradt. A döntő szettben Lajović 3:5-öt dolgozott le, és a rövidítésben győzött. Következik a 33 éves és a ranglistán 79. spanyol Pablo Andujar, aki 3:1-re vezet, de már négy éve nem játszottak.

A nyolc legjobb közé jutott a tamperei challengeren Peđa Krstin, a prágai challenger nyolcaddöntőjében kiesett Balázs Attila, három lány, NinaStojanović Jurmalában, Aleksandra Krunić és Stollár Fanny pedig Bukarestben tegnap este ugyancsak a negyeddöntőért küzdöttek.