2024. április 20., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Túlnőtte a fenyő a házat

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Igaz-e, hogy a nagy fa nem jó a ház előtt vagy a házban? Én ilyesmit hallottam, de rossz eseményeket tapasztaltam, amikor kivettük a fát. Ugyanis előttünk az utcán volt egy nagy diófa, amelyet a férjem nagyapja ültetett, s mivel már csak elkorcsosodott diók termettek rajta, kivettük a fát. Nemsokára a férjem megbetegedett, s meg is halt. Köze lehet ennek a fához?

– Máris mondom önnek, mi a helyzet a fákkal. Az ön otthonában, tehát a kerítésen belül nem kell nagy fenyőfának lennie. Ameddig kicsi a fenyő és szépen növekszik, addig a ház lakóinak is jót hoz, fejlődést, prosperitást. Ám amikor nagy lesz, akkor kontrollálni kell a növekedését, idejében megmetszeni. Az sem jó, ha túl közel van a házhoz, ekkor elveszi az életenergiát, s mintha rejtegetnivalót is hozna a ház lakóinak. Amikor pedig túlnövi a tetőt, és leginkább abban az időszakban, amikor eléri a tető magasságát, komoly csapás éri a ház lakóit.

– És ha ezt tudjuk, s lenyessük, akkor elkerüljük a bajt?

– Valószínűleg igen.

– És ha a házon kívül van a fenyő, az is rossz?

– Az nem rossz, hacsak nem gátolja a házba való bejutást, tehát ha nincs túl közel a házhoz, vagy nincs útjában a kapubejáratnak.

– Mi a helyzet a többi fával, gyümölcsfával?

– A gyümölcsfák leginkább jót hoznak, az udvarban is, a kertben is, sőt az utcán is. Egy gyümölcsfa kipusztulása nem jó jel, ugyanakkor, amit önök tettek, az sem volt veszélytelen. Amikor a nagyapa elültette a ház elé a diófát, ez szintén fejlődést és örömöt hozott a családnak, a ház lakóinak. Amikor ezt eltávolították, akkor a családfőre nézve ez veszélyt jelentett.

– Tehát, ha nem vesszük ki a fát...

– Nézze, azt most már hiába vitatjuk, mi lett volna, hogy lett volna. Ha előtte kérdezi, nem javasoltam volna e fa kivevését, ám az sem mindegy, hogy melyik égtájon volt a fa. Sok függ attól is. Azt is figyelembe kell vennie, hogy ez a fa megbetegedett, hiszen ahogyan említette, nem termett már minőségi diót. E tényeket figyelembe véve, az ön párjánál is már valószínűleg elkezdődött a betegség, egy folyamat, amelynek rossz kimenetelűnek kellett lennie. Szerintem ebben az esetben meg lehetett volna hosszabbítani mind a fa, mind a párja életét, ha nem bántják a fát, esetleg, ha megpróbálják valamilyen permettel, vegyszerrel meggyógyítani a fát. Esetleg egy programozott kristály elásása a fa tövébe, egy speciális rítus keretében segített volna. Hogy hány hónapot vagy évet, ezt így nem tudom, de segített volna valamennyit.

– Mi a helyzet az égtájakkal?

– Ezt a vaszati szabály szerint nézzük. A legfőbb szabály az, hogy dél, délnyugat és nyugat legyen csukott, sötét, védett. Tehát a házon kívül legyen ott nagy fa, a házon belül pedig magas bútorok és súlyos tárgyak. Ugyanakkor az otthonunk északi, észak-keleti és keleti része legyen nyitott, világos, alacsony, és könnyű bútorok legyenek ott, sok ajtó, ablak, tükör, a házon kívül pedig ne legyen nagy fa, esetleg csak kis bokor. Önöknél ez a fa hol volt?

– Délen. Tehát a nagy fa ott jó volt...

– Igen, még így betegen is jobb volt, mint kivenni.

– Nos, mi a helyzet azzal, ha az udvarunkban ott van néhány óriási fenyő? Azokat már szinte lehetetlen kivenni. Már régen túlnőtték a tetőt.

– Emlékszik-e ön arra, hogy mi történt akkor, amikor a fenyő elérte a tető magasságát?

– Igen, ez akkor volt, amikor a gyermekem megbetegedett. Egy szerencsétlenség váltotta ki azt a maradandó betegséget nála.

– Azt mondta, hogy több fáról van szó. Nos, egyszerre érték el a tető magasságát?

– Nem egyszerre. A másik évben a párom testvére halt meg, ami minket is nehezen érintett, ezután pedig a gyerekek válása következett. Igen, így, ahogyan visszagondolok, pontosan ez volt az az időszak, amikor mindez összejött. Azt mondja meg, ha most mégiscsak kivennénk valamilyen módon a fát, jobbra fordulna az életünk?

– Nézze, ami történt, az megtörtént. Ezért fontos előre cselekedni, s meggátolni a rosszat. Előre kell gondoskodni arról, hogy kontroll alatt tartsuk a fa növekedését. No de nézzük, mi a helyzet önnél! A gyereke maradandó betegsége már megvan, a válás már rég megtörtént, s a halottakat se lehet már föltámasztani. Újabb szerencsétlenségekre nem számíthat, hacsak egy újabb fenyő nem érné el a tetőmagasságot. Ám az is igaz, hogy a múlt nehéz eseményei árnyékban tartják az önök szerencséjét, hiányzik a felhőtlen öröm, hiányzik az életerő és az új lehetőségek. Ahogyan a magas fenyő nagy árnyékot vet, úgy a múltbéli események is ugyanilyen árnyékot vetnek az ön életére. A fakivevés veszéllyel jár, ráeshet a házra, melléképületre. Ám ha az ön számára beprogramozott kristályt a fenyő tövébe ássa a megadott rituálé szerint, akkor ön át tudja alakítani ezeket a negatív energiákat, s be tudja indítani mind a lelki gyógyulást, mind az új alkalmakat, lehetőségeket és életerőt. Pontosan a múlt tapasztalatai, a bölcsesség, esetleg azok az információk, amelyek a fájó múltból származtak, ezek járulhatnak hozzá a változáshoz. Esetleg azok az emberek, akik akkor jöttek az életünkbe, azok segíthetnek most.

– Hát ez tényleg jó volna, tessék küldeni ilyen kristályt és a hozzájáró rítust. Van még egy kérdésem. Van még egy fa az udvaromban, ez nem fenyő, ám igen nagy, az udvar végében van. Ez alá is kell kristály?

– Meg se kérdem, hogy ez túlnőtte-e a házat, mert nem számít. Csak a fenyő nem szabad, hogy túlnője, a többi fával nincs gond. Tehát ez alá nem kell kristály. Ha nem zavar senkit e fa, akkor maradjon, főleg, ha délen, délnyugaton vagy nyugaton van. Ezt az udvar közepében állva állapítja meg. Ám ha északon, észak-keleten vagy keleten van, s nincs önnek semmi öröme e fában, akkor kivágásával fölszabadítja a gátolt energiákat, s biztosan beindít valami pozitív eseményt az ön életében.