2024. április 20., szombat

Fedezd fel a költőt!

Kreatív kalandozások Arany Jánossal

A közelmúltban megnyílt, Arany János életét és munkásságát bemutató tárlat apropóján Topolya Község Múzeumában augusztus 1-jéig csütörtökönként délután háromtól fél ötig képzőművészeti foglalkozáson vehet részt minden kreatív és alkotni vágyó, 7–14 éves gyermek.

A foglalkozásokat Lukács Lilla, Csáki Edina, Pešut Dunja és Szenti Lilla tartja.

– A foglalkozáson Arany János életét és munkásságát dolgozzuk fel olyan játékos és képzőművészeti feladatokon keresztül, amelyek a múzeumi kiállítás berendezett termeihez kapcsolódnak. A gyerekek papírból elkészítették a költő szobáját, a költeményeinek a hőseit, valamint újrakölthették Arany János verseit.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a résztvevő gyermekeknek ilyen módon is be tudjuk mutatni Arany János ránk hagyott értékeit – nyilatkozta Szenti Lilla, és azt is elmondta, hogy a gyerekek nagy érdeklődést mutatnak a foglalkozás iránt: egy-egy csütörtök délután a kreatív kézműveskedésen több mint tizenöt kisdiák vett részt. A program ma délután is folytatódik, a létszám korlátozott, ezért jelezni kell a részvételi szándékot Lukács Lilla ‎063-11-92-098-as mobilszámán.