2024. március 29., péntek

Kecmanović nyomul a ranglistán

A 19 éves Miomir Kecmanović szoros meccsen, két rövidítésben győzte le az atlantai 1. fordulóban az amerikai Jack Sockot, és két lépést tett a ranglistán a legjobb 60 felé. Ha a következő körben legyőzi a francia Ugo Humbert-t is, akit nemrég füvön, az antalyai 2. fordulóban már vert, nagyon ott lesz már Filip Krajinović nyomában, aki viszont a Györe feletti diadallal nyomul a legjobb 50 felé.

Gstaadban ma kezd az umagi bajnok Dušan Lajović, ellenfele pedig, mint azt feltételezni is lehetett, az üzbég veterán Gyenisz Isztomin lesz.

Fucsovics Márton a hamburgi 2. fordulóban csak az első játszmában volt az osztrák Dominic Thiem méltó ellenfele, a másodikban pedig gyorsan kitűzte a fehér lobogót. A 71 perces első játszma a 12. játékban dőlt el, amikor a tornán első kiemelt Thiem kihasználta a kilencedik breaklabdát, a második szettben pedig a magyar 0:5 után szerezte meg a becsületpontot.

Pompásan indult egy-egy szerbiai és magyar lány is. Nina Stojanović Jurmalában a sokkal magasabban rangsorolt fehérorosz Aljakszandra Szasznovicsot múlta felül, amivel már 30 helyet javított a ranglistán, következő riválisa pedig az argentin Paula Ormaechea, akit további tíz helyet „ér”. Palermóban Stollár Fanny szerencsés vesztesként jutott táblára, és élt a lehetőséggel, hisz a nem is olyan rég még komoly erőnek számító olasz Sara Erranit győzte le. Következik a spanyol Paula Badosa, aki nemrég Hertogenboschban jobb volt a magyarnál.