2024. március 28., csütörtök

Nehézkes a közlekedés a Makszim Gorkij utcában

Útfelújítási és bővítési munkálatok miatt forgalomkorlátozás van érvényben
Felbontott úttest a Makszim Gorkij utcában

Felbontott úttest a Makszim Gorkij utcában

Aki mostanában a város szívében, a nagy forgalmú Makszim Gorkij utcában járt, munkagépeket, és az úttesten kialakított hatalmas árkokat figyelhetett meg. A napokban pedig a horvát konzulátus és a VM4K előtt lévő gyalogjárdát is feltörték. Mindennek pedig az az oka, hogy múlt hétfőn útfelújítási és bővítési munkálatok kezdődtek el az utcában, melynek köszönhetően többek között egy plusz sávot, valamint térfigyelő rendszert is kialakítanak.

Épp emiatt a Makszim Gorkij utcában a közlekedés jelenleg, a gyalogosoknak, gépjárművezetőknek, és a kerékpárosoknak egyaránt, nehézkes, és fokozott óvatosságot igényel. A Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedésügyi Titkárság jóváhagyásával az említett utcának a Vladimir Nazor és a Strossmayer utca közötti szakaszán ideiglenes közúti jelzéseket helyeztek ki a forgalom korlátozására. Ennek következtében a város egyik legforgalmasabb útszakaszán a gépjárművezetők a négy sáv helyett csak két sávon közlekedhetnek. A gyalogosoknak pedig különösen az úttesten való átkeléskor kell óvatosnak lenniük, mert a jelzőlámpák a munkálatok miatt nem működnek, sőt a Makszim Gorkij és a Radić fivérek utca kereszteződésénél néhány ideiglenesen el is lett távolítva.

A munkálatok első fázisa várhatóan december 25-éig tart, így a forgalomkorlátozások okozta kellemetlenségeket is eddig kell elviselniük a közlekedésben résztvevőknek.

Nyitókép: Felbontott úttest a Makszim Gorkij utcában