2024. április 20., szombat

Az önkéntes munka szépsége

Kecskeméti fiatalok Bácskossuthfalván

Harminc fős kecskeméti fiatalokból álló csapat vendégeskedett az elmúlt héten a bácskossuthfalvi Baptista Missziós Központban. A szolgálattal egybekötött táborozásukat a Kossuth-parkban szervezett gyermekprogramokkal, és a falubeli lakosoknak felajánlott koncerttel fejezték.

– Emberbaráti tartalommal szerettük volna megtölteni az idei ifjúsági táborunkat, szolgálatainkat felajánlva a rászorulók részére. Ennek kettős értelme is lett, nemcsak segíteni tudtunk, hanem ezáltal mi magunk is töltődtünk – mondta el Bruder Gergely, az ifjúsági vezető. Mike Sámuel, a kecskeméti baptista gyülekezet lelkésze hozzá tette, hogy azért esett a választásuk Bácskossuthfalvára, mert a faluban adva volt a táborozók elszállásolásának lehetősége, de mindenek előtt a lakossági szükséglet is.

– A csapatok feladatainak kijelölésében, a munkák leszervezésében számíthattunk Nyúl Zoltán lelkész barátomra. A helyszín kiválasztásában nem utolsó sorban szempont volt az is, hogy fiataljaink betekintést nyerhessenek a határon túl élő magyarok mindennapjaiba – hallhattuk a lelkésztől.

– Négy csapatra osztottak fel bennünket, és mindannyian igyekeztünk hasznosan, másokat segítve végezni a ránk bízott feladatot. Az én csapatom két családhoz látogatott el, egyebek mellett takarítottunk egy padlást, a másik helyszínen tűzifát aprítottunk fel. Voltak olyanok, aki a missziós ház körül tevékenykedtek, illetve a bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetben is munkálkodtak, többen útpadkát festettek – nyilatkozta Huli Énok, az egyik résztvevő. A kecskeméti ifjúsági csapat a munka mellett megismerkedett a környék idegenforgalmi nevezetességeivel is.