2024. április 19., péntek

Új sportpálya Újzsedniken

Szabadka polgármestere, Bogdan Laban és kísérete kedden Újzsednikre látogatott, ahol megtekintették az új sportpályát, amely a városi költségvetés terhére épült ki. A beruházás összértéke hétmillió dinár, és a tartán borítású pálya kosárlabdázásra, kézilabdázásra és kispályás labdarúgásra egyaránt alkalmas. Az új pálya a már meglévő füves labdarúgó-pálya mellett helyezkedik el, ahol az elmúlt néhány évben szabadtéri edzőtermet is kialakítottak, illetve több kísérőlétesítménnyel egy sportközpontot hoztak létre.

Duško Petrović, az újzsedniki helyi közösség közgyűlésének elnöke a település lakói nevében megköszönte az önkormányzat támogatását, annál is inkább, mivel a Preporod Sportegyesület az idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

A tartán borítású pályán többféle sport űzhető (Fotó: Gergely Árpád)

A tartán borítású pályán többféle sport űzhető (Fotó: Gergely Árpád)

– A polgármester korábban is sokat segített a falunk infrastruktúrájának fejlesztésében, és ez az új sportpálya egy nagyszerű ajándék az idén nyolcvanéves Preporod Sportegyesület számára. Ezen a területen három-négy évvel ezelőtt csupán egy mező volt, de volt egy víziónk, hogy egy sportközpontot hozzunk itt létre, amit évről évre sikerült új lehetőségekkel bővítenünk. A labdarúgó-pálya új lelátókat kapott, éttermet építettünk ki, és a fiatalok előszeretettel veszik igénybe a szabadtéri edzőtermet is, és ezen új pályával még jobb feltételeket teremtünk a polgárok sportolásához – fogalmazott Duško Petrović.

Bogdan Laban a médiának nyilatkozva szót ejtett azokról a fejlesztésekről, amelyeket az elmúlt időszakban sikerült megvalósítaniuk, ugyanakkor azt is kifejtette, hogy a peremvárosi helyi közösségekről, illetve a falvakról sem feledkeztek meg.

– Az elmúlt három évben nagy beruházásokat valósítottunk meg a sport terén. Az olyan nagy volumenű beruházások, mint például a városi stadion renoválása vagy éppen a városi sportcsarnok fejlesztése mellett nem feledkeztünk meg a helyi közösségekről, illetve az iskolai sportpályák, tornatermek fejlesztéséről sem. Az elmúlt időszakban több iskolai sportpályát sikerült átadnunk, illetve a helyi közösségeket tekintetbe véve az újzsedniki pálya az ötödik a sorban – mondta a polgármester.

A polgármester kíséretében a pálya bejárásán jelen volt Nemanja Simović, a Szabadkai Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja, valamint Predrag Radivojević, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója. Mint megtudtuk, a terület fejlesztése a jövőben folytatódik.