2024. április 25., csütörtök

A Zrno vitte haza a trófeát

A hétvégén befejeződött Törökkanizsán az immár tradicionálisnak nevezhető éjszakai kispályás futballtorna, amelyen 14 felnőtt- és 6 pionírcsapat vett részt. A 600 néző előtt lejátszott döntőbe a trófea a Zrno gárdájához került, amely a fináléban 5:2-re győzte le az Art Bianchoneri csapatát. A tiszaszentmiklósi Zrno az első hellyel 200 000 dináros pénzjutalmat is kapott, az ezüstérmes 50 000 dinárral gazdagodott, a dobogó legalsó fokára felálló törökkanizsai Plamen pedig 30 000 dinárt vihetett haza. A bronzmeccsen a Plamen a szabadkai Došlov Companyt verte meg.

A futballtornán az egyéni elismeréseket is kiosztották. A legjobb játékos és a legjobb kapus egyaránt a győztes Zrnóból került ki, előbbi díjat Nebojša Đukić, utóbbit Boško Krstić kapta meg. A verseny gólkirálya a Plamen támadója, Ljubomir Đukić lett. A fináléban a tiszaszentmiklósi csapat góljait Nebojša Đukić, Strahinja Banov, Miroljub Raičević és a kétszer is betaláló Nikola Savić jegyezték, míg az Art csapatából Miroslav Čeleketić és Stefan Korać volt eredményes.

A pioníroknál a hazai pályán remekül játszó Dream Team az Otpisanih csapatát győzte le 4:0-ra a fináléban, a harmadik helyért való harcban pedig a Gyála a törökkanizsai Obilićet ütötte ki 8:1-es eredménnyel.

A kispályás labdarúgótornát a község segítségével az Obilić futballklub szervezte.