2024. március 29., péntek

Erősödő német vonzerő

Jobb feltételeket és könnyebb elhelyezkedést kínálnak az egészségügyi dolgozóknak a németországi intézmények

Németországban, de más európai uniós államokban is, továbbra is hiány mutatkozik egészségügyi dolgozókból. Bizonyára ezért érhető tetten az a trend, hogy egyre könnyebb elhelyezkedniük külföldön az orvosoknak és nővéreknek, a feltételek már korántsem olyan szigorúak, mint amilyenek évekkel korábban voltak. Az egészségügyi dolgozók után kutató ügynökségek most már a munkatapasztalat követelményét is törölték, s az sem gond, ha valaki nem honosította még az itthon szerzett diplomáját, számolt be a megváltozott, könnyített munkafeltételekről a Blic napilap tudósítója.

A követelmények közé tartozik továbbra is az, hogy az illetőnek legyen meg az egyetemi végzettsége, szakvizsgája és ismerje a német nyelvet. A legnagyobb hiány Németországban éppen a egészségügyi nővérekből és technikusokból van. A kimutatások szerint a nyugat-európai országban mintegy 17 ezer ápolóra és nővérre lenne még szükség, Szerbiából évente nyolcszázan keresnek és találnak munkalehetőséget ott. A különféle klinikákon és egészségházakban, idősek otthonában kapnak a legtöbben munkát, ritkább esetben a fogyatékossággal élőknek otthont adó intézményekben vagy otthoni ápolóként helyezkednek el Németországban a hazai szakemberek.

Igaz, hogy a munkába álláshoz nem szükséges most már a diploma honosítása, mégis megéri rászánnia magát erre a lépésre annak, aki komolyan és hosszú távon gondolkodik a németországi munkavállaláson. A bérek nagyságát befolyásolja ugyanis jelentős mértékben az, hogy kinek milyen oklevele van. Azoknak a hazai egészségügyi dolgozóknak, akiknek nincs nosztrifikált diplomájuk, 2000 és 2400 euró között mozog a fizetése, míg azok, akik honosították a diplomát, 2500 és 3300 euró közötti havi bérre számíthatnak kezdettől fogva. Bruttó összegekről van szó, a fizetésekre rászámolják még a különféle bónuszokat, de kedvező áron szálláslehetőséget is felkínálnak a különböző ügynökségek. Sokan döntenek a németországi munkavállalás mellett, hiszen még az alacsonyabb kategóriába tartozó bérek is nagyságrenddel magasabbak, mint itthon.

Az egyik német klinikán munkát vállaló ápoló arról számolt be, hogy a lehetőséget látván egy percig sem habozott: havonta több mint 2000 eurót meg tud keresni, szállást is ad a munkáltató kiváló feltételek mellett, segítséget nyújt a diplomahonosítás körüli ügyintézésben, s mindezért cserébe csak a tanulmányok elvégzését és nyelvismeretet követel.

Sokan attól tartanak, hogy 2020 elejétől még inkább megnövekszik a Németországba költöző hazai polgárok száma, ekkor lép ugyanis életbe a Bundestag közelmúltban elfogadott döntése, mely megkönnyíti az Európai Unión kívül élő szakkáder letelepülését is az országban. Nem fér hozzá kétség, hogy az állam ezzel a hiányszakmának számító ágazatok dolgozóinak számát kívánja feltölteni, de a döntés nemcsak a hiányszakmákra vonatkozik, hanem minden más foglalkozásra is. Érinthet bárkit, aki végzettségének megfelelő munkát talál Németország területén. A változások között az egyik legnagyobb az, hogy a szakképesítéssel rendelkező külföldi polgár fél évet eltölthet Németországban úgy, hogy csak keresi a munkát. A német munkáltatóknak sem kell a jövőben bizonyítaniuk külföldi káder elhelyezésekor, hogy hazait nem tudtak találni ugyanarra a pozícióra, ugyanakkor könnyítik a külföldi diplomák elismerésének ügyintézését is.

Nemrégiben Aleksandar Vučić államfő is beszélt a fennálló problémáról. Kilátásba helyezte, hogy megnövelik az idén az egészségügyi dolgozók bérét tíz százalékkal, s arra kérte a foglalkoztatottakat, ne válasszák a külföldi lehetőségeket Szerbia helyett, mert éppen ők a hazai társadalomnak a legfontosabb láncszemei.

Egy ulmi orvos mindeközben arról számolt be, hogy azoknak, akik olyan új külföldi kádert hoznak magukkal, akik sikeresen befejezik a próbamunka időszakát, kétezer eurós bónuszt hagynak jóvá a klinikán, amelyen dolgozik.