2024. április 25., csütörtök
CITY GAMES

Nagykikinda és Szabadka az elődöntőben

Pénteken este tartották meg a City Games elnevezésű szórakoztató sportrendezvény első selejtezőjét Szabadkán. A megmérettetés a televízióból ismert Játék határok nélkül vetélkedő folytatása. A sétaerdei medencében Szabadka, Óbecse, Nagykikinda, Bácsújfalu (Selenča) egy-egy, valamint Zombor két csapata küzdött meg az elődöntőbe való továbbjutásért. A házigazdát a szabadkai sportszövetség Milan Ivošević, Danilo Čabrilo, Dejan Franjković, Srđan Dakić, Milica Šoštarec és Priboj Noémi alkotta csapata képviselte.

Az est folyamán a csapatok hat versenyszámban mérték össze erejüket, olyanokban, mint a bor, repülő kézilabda, turistamentés, sonka, vízi kosárlabda és kötélhúzás csónakkal. Az elnevezések különböző ügyességi próbákat takartak, amelyeket a medencében kialakított akadálypályákon kellett a csapatok tagjainak végrehajtaniuk. Például a repülő kézilabdánál a versenyzőknek vízbe ugrás közben kellett a labdát kapuba juttatniuk. A turistamentés elnevezésű próba során a csapatok férfi tagjainak csónakkal kellett „kimenteniük” a csapat nőtagjait a medencében felállított úszóalkalmatosságról. A próbák teljesítésével a csapatok pontokat szerezhettek.

A verseny során a szabadkai csapat a legtöbb versenyszámot megnyerte, és végig vezetett az összetettben, de a nagykikindaiak a pontszámok tekintetében szorosan a nyomukban voltak. Így a legnagyobb izgalmakat az utolsó versenyszám, a csónakkal való kötélhúzás tartogatta, ugyanis itt dőlt el, hogy az addig vezető Szabadka vagy a második helyen álló Nagykikinda nyeri meg a selejtezőt. A kötélhúzásban a hazaiaknak elég lett volna a harmadik helyet megszerezniük, hogy övék legyen az összesített győzelem. A hazai közönség legnagyobb bánatára azonban – akik szinte teljesen megtöltötték a medence lelátóját – Zombor 1-es számú csapata szerezte meg a harmadik helyet a versenyszámban, úgy, hogy éppen a szabadkai csapat csónakját húzták el. Így az összetett győzelmet végül egyetlen pont előnnyel Nagykikinda szerezte meg, a második helyezett Szabadka lett 50 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára Bácsújfalu állhatott fel 30 ponttal. Ezzel az eredménnyel Nagykikinda és Szabadka csapata jutott tovább a július 27-én Zomborban megrendezendő elődöntőbe. A következő selejtezőt Inđiján tartják kedden 19.30-kor a városi medencében.