2024. április 19., péntek

Illés-nap Temerinben

A 166 éves temerini Illés-napi fogadalom rendezvényei már a múlt hét végén a Kertészkedők Egyesületének szervezésében megkezdődtek.

Ma, szombaton Illés próféta napja. 8.30-kor gyülekezés a Gulyáscsárda előtt, menetszervezés a TSK segédpályáján. 9-kor a Postagalambászok Egyesülete postagalamb-röptetése, 9.15-kor az ünnepi menet indulása az új kenyérrel a plébániatemplomba a 10 órai ünnepi szentmisére. Menetirány: Petőfi Sándor utca, Újvidéki utca. 12-től 20 óráig a TSK öregfiúk csapatának 6. Sörös Szilveszter emléktornájának labdarúgó-mérkőzései. 15-től 19 óráig a vásártéren honfoglalás kori harci eszközök bemutatása, ugyanebben az időpontban szórakoztató játékok kicsiknek. 15.30-kor az Őszirózsa vegyes kórus hangversenye a Szent Rozália-plébániatemplomban. 18 órakor a Koldustetű színdarab bemutatása a Szirmai Károly MME előadásában. 19.30-kor a vásártéren a magyarországi Regélő fehér táltos hagyományőrző dobcsapat bemutatkozása. 20.30-kor kezdődik a vásártéren az ünnepi sokadalom, muzsikál a Branch band, fellépnek a Tinifesztivál énekesei. Jegyek elővétele a Kertbarátkörben, az Ipartestületben és a Lovas Egyesületben.

Vasárnap 8 órai kezdettel a Jó Pajtás gyermeklap horgászversenye a Ferenc József-csatornán, 9 órakor a Lövöldén agyaggalamblövő-verseny. A Helytörténeti Gyűjtemény, a Tájház és az Iparosok kiállításának nyitva tartása szombaton 15-től 18 óráig. A Szécsen-kastélyban a kiállítások szombaton 10-től 18 óráig tekinthetők meg. Majoros Pál régi fényképeinek kiállítása a Gulyáscsárdában szombaton 8-tól 19 óráig látogatható.