2024. március 29., péntek
ÚSZÁS – ZENTA

Idén is népes mezőny

A Zenta Úszóklub szervezésében idén 40. alkalommal kerül sor a hagyományos, nemzetközi úszóversenyre a helyi Népkertben. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvénynek idén is a kék medence ad otthont, a verseny 10 órakor kezdődik, mintegy 300 nevezőre számítanak a házigazdák. A verseny idén is szerepel a hazai és a nemzetközi szövetség naptárában, az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is ranglistás pontokat lehet szerezni.

Szerbiában egyedülállónak nevezhető a versenyünk, legrégebbi hagyománynak örvend a térségben, a népszerűsége, megbecsülése és elismertsége a hosszú évek alatt töretlen maradt. Idén is sokan jelezték részvételüket, megközelítőleg 300 úszóra számítunk, négy országból érkeznek csapatok, a hazaiak mellett horvátországi, romániai és magyarországi egyesületek is jönnek. Természetesen a szerbiai úszók tábora a legnépesebb, 15 klub nevezett. A bemelegítés 9 órakor kezdődik, maga a verseny 10-kor rajtol a hivatalos megnyitóval. A versenyszámok a szokásosak, 50 méteres pillangó-, mell-, hát- és gyorsúszás, valamit a 4×100 méteres férfi, illetve női gyorsváltó szerepel a programban – nyilatkozta Aleksandar Zelić, a klub edzője és a verseny fő szervezője.

Támogatók nélkül természetesen idén sem tudták volna megvalósítani a nagyszabású eseményt, a magánvállalatok mellett a zentai önkormányzat és a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság is hozzájárult a költségekhez.

A pályákat és a fordulókat Adáról, az elektromos mérést pedig Újvidékről kölcsönözzük, ezenkívül természetesen az esemény rangjához méltóan hivatásos bírókat is alkalmazunk, így az anyagi segítség minden tekintetben jól jön, amiért nagyon hálásak vagyunk, önerőből nem tudnánk évről évre ilyen színvonalas eseményt szervezni – emelte ki Zelić. Hozzátette, minden szám első három helyezettjének biztosítanak érmet, a legjobb ranglistás eredményt elérő férfi és nő pedig különdíjban is részesül. A zentai klub népes táborral lép fel, közel 30 úszójuk szerepel majd a versenyen. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.