2024. április 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Tizenöt évet vártak a Zöld Sasok

Izgalmas mérkőzésen a Ferencváros idegenben is legyőzte a bolgár Ludogorec együttesét, ezzel a Fradi 15 év után ismét BL-selejtezős harcot nyert. Az előzetesen esélyesebbnek tartott Ludogorec a visszavágót 2:1-es hátrányból kezdte, a magyar gárda azonban már húsz perc elteltével két góllal vezetett. A támadó felfogású játékban nagy szerepe volt Szerhij Rebrov vezetőedzőnek: „A mai mérkőzés forgatókönyve az első találkozó eredményétől függött, az elejétől jöttek ránk, de mi jókor szereztük a góljainkat, és ez rendívül fontos volt. Karrierem szép estéje ez, rászolgáltunk a sikerre” – nyilatkozta a szakember a találkozó után. Az, hogy a párharc Haratin és Škvarka góljai után nem dőlt el azonnal, a hazaiak csatárának, Terzijevnek köszönhető, aki hamar szépített. Fél óra elteltével akár már 2:2 is állhatott volna az eredményjelzőn, ám Dibusz Dénes hárította a panenkás mozdulattal a kapu közepébe irányzott tizenegyest. A szünet után jól kezdett a Fradi, Tokmac megpattanó lövése a felső sarokba vágódott. Ekkor már egyértelmű volt, hogy hacsak a magyar csapat nem vét több kapitális hibát, megszerzi a továbbjutást. A hátralévő időben egyetlen melléfogás borzolta a kedélyeket, amikor Heister csatárokat megszégyenítő módon saját kapujába rúgta a játékszert, ám a 3:2-es végeredmény még így is a Ferencvárosnak kedvezett.

A Zöld Sasok következő ellenfele a máltai Valletta lesz. Az első mérkőzést július 23-án, kedden hazai pályán játssza a Ferencváros.

Afrika-kupa

Nigéria bronzérmes

A szerda esti Tunézia–Nigéria Afrika-kupa-bronzmérkőzés egyetlen találata a 3. percben esett: a bal oldali beadást követően a tunéziai kapus saját védőjére ütötte a labdát, amely így az ajtó-ablak helyzetbe kerülő Ighalo elé pattant. A csatár nem hibázott, Tunézia pedig egyetlen lehetőséget leszámítva még csak igazán nagy helyzetet sem alakított ki. Nigéria 1:0-ra nyert, ezzel a dobogó legalsó foka az övéké a 32. Afrikai Nemzetek Kupáján.