2024. április 24., szerda
VIZES VB

Második a Bíró-csapat

Második helyen zárta a magyar női vízilabda-válogatott a kvangdzsui világbajnokság csoportküzdelmeit, miután a zárófordulóban 17:12 arányú vereséget szenvedett Oroszország legjobbjaitól.

A rivális az első félidőben játszi könnyedséggel szerezte a gólokat, miközben a magyarok minden találatért alaposan megszenvedtek, így nem is tudták tartani a lépést az orosz csapattal, amely a félidőre behozhatatlannak tűnő, ötgólos előnyt szerzett.

A nagyszünetet követően sem változott jelentősen a játék képe, az oroszok a megnyugtató vezetés tudatában inkább már a védekezésre összpontosítottak, nem szereztek annyi gólt, ugyanakkor hátul gyakorlatilag lehúzták a rolót, a magyarok nem tudtak közelebb férkőzni hozzájuk. Az utolsó játékrészben tovább „nyílt az olló” az oroszok javára, Bíró Attila szövetségi kapitány hiába kért összeszedettebb játékot lányaitól, Keszthelyiék továbbra is szétszórtan, rengeteg hibával játszottak.

A magyar szakvezető már a találkozót megelőzően előrevetítette, nem biztos benne, hogy a csoportelsőséggel járó háromnapos pihenő jót tenne csapatának, szívesebben kerülne „vigaszágra”, és játszana a rájátszásban, kihasználva ezt a lehetőséget az apróbb hibák kiküszöbölésére. Remélhetőleg együttese nem fut bele egy váratlan fiaskóba, és valóban a további formajavításra használja majd a pluszmérkőzést.

A többi csoportban egyébként papírforma-eredmények születtek, az oroszokhoz hasonlóan az Egyesült Államok, Spanyolország és Olaszország is százszázalékos teljesítménnyel jutott a legjobb nyolc közé. Magyarország válogatottja legközelebb szombat reggel ugrik medencébe, a negyeddöntőbe jutásért Új-Zélanddal találkozik majd.