2024. április 26., péntek

Hatvan éve a színpadon

Paul Anka nagy sikerű koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában

Egy igazi zenei időutazásnak lehettek részesei azok, akik jegyet váltottak Paul Anka budapesti koncertjére. A kanadai születésű világhírű énekes szerdán lépett színpadra a magyar fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncert a Celebrating 60 of hits – his way elnevezésű turné keretében valósult meg.

Elsötétült a nézőtér, és a kivetítőn megjelent a (z akkor még) középkorú Paul Anka, amint fiatalkori önmagát nézi egy vele készült interjú felvételén. Ezen sikító lányok jelentek meg a nézőtéren, akik óriási ovációval fogadták a fiatal sztárt. Amikor vége lett a felvételnek, a zenekar rázendített, és megjelent maga Paul Anka, aki a nézőtér sorai között kezdte el énekelni egyik legismertebb slágerét, a You Are My Destiny-t. A sikító hölgyek ezúttal sem maradtak restek, hiszen körülvették az énekest, és nagy örömmel fotózkodtak vele. Igen ám, csak ezek a hölgyek az énekessel együtt öregedtek. Paul Anka ezután felszökkent a színpadra, és kezdetét vette a show.

Az est folyamán a közönség együtt énekelte a művésszel az olyan nagy slágereket, mint a Diana, a Put Your Head On My Shoulder vagy a Puppy Love. A hihetetlen életenergiát és vitalitást árasztó énekes egy profi zenészekből álló zenekarral érkezett Budapestre. Paul Anka sokoldalú dalszerzői tevékenységéből is kaphattunk ízelítőt, hiszen előadta a Michael Jacksonnak írt This Is It című dalt. Amíg ezt a produkciót hallgattuk, szinte megállt az idő. Ezután a Tom Jones által ismertté tett She Is A Lady című szerzeményével fokozta a hangulatot. Természetesen Frank Sinatra My Way című slágere sem maradhatott ki, amelynek szerzője Paul Anka.

A koncert nagyon jó hangulatban telt, a közönség minden egyes dalt óriási ovációval fogadott. Paul Anka egy percre sem állt meg. Fiatalokat meghazudtoló módon táncolta végig a dalokat. Senkinek sem tűnt fel, hogy az idén fogja ünnepelni 78. születésnapját.

A fellépés végére már senki nem maradt ülve a helyén. A kezek a magasba lendültek, és mindenki táncolt. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrepült az a röpke másfél óra. Paul Anka nagyon jól érezte magát, és megígérte a budapesti közönségnek, hogy jövőre ismét visszatér. A sikítás és a szűnni nem akaró taps ezúttal sem maradt el.