2024. április 25., csütörtök

Új szemaforok az Újvidéki Vásár utcában

Villanyrendőr kerül a Petőfi Sándor Általános Iskola melletti útkereszteződésre is

Az elkövetkező napokban két szemafor-együttest helyeznek el ebben az utcában, az egyiket a Petőfi Sándor Általános Iskola melletti, különösen forgalmas útkereszteződésen, a másikat pedig a Mičurin utca előtt.

A Petőfi Sándor Általános Iskola melletti útkereszteződésen most csak nagy nehézséggel (és óvatossággal) lehet átjutni, óriási a forgalom, hamarosan villanyrendőrök irányítják majd a közlekedést itt (Ótos András felvétele)

A Petőfi Sándor Általános Iskola melletti útkereszteződésen most csak nagy nehézséggel (és óvatossággal) lehet átjutni, óriási a forgalom, hamarosan villanyrendőrök irányítják majd a közlekedést itt (Ótos András felvétele)

Mindkét ponton óriási a forgalom, ezért az önkormányzat úgy döntött, biztonságosabbá teszi a közlekedést ezen a utcaszakaszon. A tervezett építkezések helyszínének közvetlen közelében helyezkedik el a Petőfi Sándor Általános Iskola, az Újvidéki Vásárhoz tartozó épületegyüttes, és a Park szálloda is.

A pályázati dokumentációból kiderül, hogy az új szemaforok megépítése mellett, felújítják a gyalogosjárdákat az Újvidéki Vásár és a Mičurin utca kereszteződésénél.

A munkálatokat a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal szervezi, a projektum értéke 11,3 millió dinárt tesz ki. Abban az esetben, ha a versenypályázat sikeresnek bizonyul, az ajánlatok beterjesztésének végső határideje augusztus 2-a. A munkálatok ebben az esetben befejeződnek az év végéig, majd ezután következik a műszaki átvétel időszaka.

Újvidéken a felsorolt két helyszín mellett hamarosan máshol is villanyrendőrt üzemeltetnek be, jelenleg folyamatban a szemafor elhelyezése a Péter király sugárút és a Paja Marković utca közötti kereszteződésen. Ezeknek a munkálatoknak az értéke 10,6 millió dinár.

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal tervei alapján az idén – 7 millió dinárért – új villanyrendőröket helyeznek el az Európa sugárút és a Teodor Pavlović utca kereszteződésénél, valamint Péterváradon a Preradović és a Marin Držić utcák találkozásánál. Ennek a beruházásnak az értéke 4,3 millió dinárt tesz ki. A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy a munkálatok még nem kezdődtek el, mert a versenypályázatok sikertelenül végződtek.

Tavaly több, hasonló projektumot tervezett az önkormányzat erre az évre, az Európa sugárúton a Géri Károly és a Đorđe Magarašević utcák kereszteződésére, valamint a Temerini utcában, a dr. Jovan Andrejević és Živojin Ćulum utcák végeibe tervezett villanyrendőrök projektumával kapcsolatos versenypályázatokat még nem hirdették meg.