2024. április 25., csütörtök
ZENTAGUNARAS

Vasárnap kezdődik a Batyu tábor

Csörgő – koncert a nyitónapon

A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében július 21-e és 27-e között kerül sor a 25. Batyu népzenei és néptánctáborra a zentagunarasi iskola udvarában.

A táborba az alsós korosztálytól egészen a felnőttekig jelentkezhettek az érdeklődők. A néptánc- és tamburaoktatáson túl idén is lehetőség lesz a kézműveskedésre, valamint minden este táncházzal zárják a napot. A táborban a Fokos és a Csalóka zenekar muzsikál majd. A tamburaoktatást Csonka Balázs vezeti.

A táborban kalotaszegi táncokat tanít felnőtteknek Komáromi Kristóf és Kádár Kata, valamint Molnár Bálint és Németh Eszter, vajdaszentiványi táncokat 7. és 8. osztályos korosztálynak Utasi Péter és Utasi Viktória, bukovinai táncokat az 5. és 6. osztályosoknak Patyerek Csaba és Patyerek Fodor Nóra. Az alsósok somogyi táncokat tanulhatnak Gazsó Tibor (Somi) és Varga Viola vezetésével. A tábor vasárnap 19 órakor kezdődik a Csörgő citerazenekar koncertjével, a táborzáró gálaműsorra pedig július 27-én 18 órakor kerül sor. A jelentkezések alapján mintegy háromszázan lesznek a táborban, ebből 240 vajdasági, 60 magyarországi fiatal. Esténként koncertekkel ünnepelik majd a tábor 25. évfordulóját, amit mindig táncház követ.