2024. április 25., csütörtök
TRC

Borković eltiltva a szezontól!

A kontinens egyik legnagyobb túraautós bajnoksága, a TCR Európa-kupa olyasmit lépett, ami nagyon ritkán fordul elő bármilyen technikai sportban: visszatérő agresszív viselkedésére hivatkozva eltiltották a szezonban való további részvételtől Dušan Borkovićot, Szerbia legismertebb autóversenyzőjét!

A TCR Európa-kupa az elmúlt hétvégén a Red Bull Ringen versenyzett, ahol a második futam utolsó körében kezdődött meg azon események folyása, amelyek a drámai végkifejlethez vezettek. A 6. helyen haladó Borkovićot az egyik kanyarban hátulról támadta Nelson Panciatici, a két autó azonban összeért, és a szerb versenyző húzta a rövidebbet, Hyundaia kipördült a pályáról. A leintést követően a bokszutcában Borković dühösen riválisa autójához sietett, hogy kérdőre vonja a történtek miatt, ám a bonyodalmakat tovább fokozva először tévedésből nem a megfelelő pilótához ment oda, majd pedig az érintett csapat tulajdonosával, a négyszeres világbajnok Yvan Mullerrel is heves szóváltásba keveredett. Fizikai inzultus nem történt, ám két nappal a hétvége után a sorozat versenybírói közleményben tudatták, ismétlődő agresszív viselkedése miatt a szezon további részében már nem látják szívesen őt a bajnokságban. Borković tavaly Monzában szintén összetűzésbe került egyik ellenfelének csapatával, ami során meg is ütött valakit.

Nem lehetünk tovább egyszerű szemlélődők egy ilyen sajnálatos esetben – áll az ítéletet kihirdető közleményben. – Az erőszak nem maradhat büntetlenül egy a rajongók és a média számára nyilvános eseményen. Tavaly Monzában még toleráltuk a történteket, adtunk neki egy második esélyt, amit szerintünk mindenki megérdemel, aki bocsánatot kér a hibájáért.”

Az esettel kapcsolatban nyilatkozott lapunknak Borković felesége és menedzsere, Andrijana, aki szintén részese volt a felforgásnak. Az interjúval és további részletekkel a hétfői Sportvilágban jelentkezünk.