2024. április 25., csütörtök

BIG gyermeknyár Újvidéken

A Matica srpska Galériájában, amely a Galéria tér 1. alatt várja látogatóit, a héten naponta 10 óra és 12 óra között műhelymunkákat tartanak gyermekek számára.

A foglalkozások során a legfiatalabbaknak alkalmuk nyílik elbeszélgetni a vízi közlekedésről, bécsi virtuális kiránduláson vehetnek részt, ahol „megismerkedhetnek” Mária Teréziával, és megtanulhatnak sok érdekes dolgot…

A BIG Gyermeknyár keretében szervezett műhelymunkákon a legkisebbek újdonságokat tanulhatnak meg azokról a hidakról, amelyek városokat kötnek össze, új ismereteket szerezhetnek Újvidék történelméről, és verseket hallhatnak, amelyeket Jovan Jovanović Zmaj írt a gyermekek számára.

Ezenkívül, a Két toll (Dva pera) Oktatási, Fordítói és Kiadói Központban, amely a Branislav Borota utca 9. alatt működik, mindennap műhelymunkákat szerveznek, ahol Dositej Obradović munkásságáról hallhatnak a gyermekek, valamint arról, hogyan használják a nyelvet kommunikációra. A műhelymunkákat 10 óra és 11.30 óra között tartják meg.

Szombaton, július 20-án a Gyermekkaraván egyik, különleges programjának keretében a gyermekeknek alkalmuk lesz „belekukkantani” a Telep, az Almási negyed és a Heréskert történelmébe. Aznap ingyenes műhelymunkákat tartanak 18 órától 20 óráig az adrenalinparkban is, a Cirill és Metód utca 94. alatt, valamint különféle előadásokat láthatnak az érdeklődők.

A Gyermekművelődési Központ programjának keretében megtartott rendezvénysorozat részeként különféle műhelymunkákat, előadásokat és táncokat láthatnak a legkisebbek a BIG bevásárlóközpontban, augusztus 1-jéig minden kedden és csütörtökön 18 órától 20 óráig. A programról bővebb információt a https://issuu.com/boomsns/docs/big_ns_decije_leto_brosura_2019_web  honlapon olvashatunk. Ingyenes a részvétel, előzetes bejelentkezés azonban szükséges.

Az Újvidéki BiG Gyermeknyár rendezvénysorozatot a Gyermekeknek Ajándékul Kultúrközpont szervezi, augusztus 31-éig tart, az önkormányzat, a tartományi kormány és a BiG bevásárlóközpont támogatásával. A nyári szünidő végéig érdekes, tartalmas időtöltést biztosítanak a 3–14 éves gyermekeknek, kreatív-oktatói és sport-rekreációs programok keretében, a város több mint 30 pontján.