2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Augusztus első hétvégéjén ismét Tanderbal

Augusztus 2. és 4. között harmadik alkalommal szervezik meg Óbecsén a Tisza-parton a Tanderbal Fesztivált.

A rendezvény koncertprogramjai pénteken (augusztus 2-án) kezdődnek 20 órakor az óbecsei Bubamare gyermekkórus és zenekar fellépésével, majd a 21 órai megnyitót követően Ivana Selakov, 23.30-kor az Amadeus band lép fel. A koncert közben éjfélkor tűzijáték is lesz.

Másnap sportprogramok és gyermekfoglalkozások várják a látogatókat: 10 órakor kezdődik a kajakosok találkozója, és ugyanekkor szállnak vízre a Tisza-szigetre csónakázók is, akiket a szigeten finom falatok várnak majd – ez utóbbi programra érdemes előzetesen bejelentkezni. 17 órakor, a kiránduló csónakosok visszatérése után kezdődnek a gyerekeknek szánt ökológiai és origami foglalkozások, majd 21.30-kor a Skladište, 23 órakor pedig a Divlje jagode zenekar lép színpadra.

Vasárnap 10 órakor nemzetközi úszómaratonnal indul a nap, majd 13 órakor áll össze a már jelképessé vált, Bácskát és Bánátot összekötő emberfüzér a Tiszában. 16 órakor gyújtanak tüzet a versenyzők a bográcsok alatt, amelyekben halászlé fő majd. Július 26-áig jelentkezhetnek a csapatok a főzőversenyre, akik a 3000 dináros benevezési díjért cserébe asztalt, padokat, sátort és egy főzési csomagot kapnak. 17 órakor veszi kezdetét a Játék határok nélkül elnevezésű vetélkedő, amelynek keretében többek között görögdinnyével és tojással történő úszásban, kötélhúzásban, kéz nélküli dinnyeevésben és gyorsasági sörivásban kell majd rajthoz állniuk a versenyzőknek. 19.30-kor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, 20 órakor a Đido Művelődési Egyesület lép fel, majd 21 órakor a Fokos zenekar, 22 órakor a Garavi sokak koncertezik.

A rendezvény mindhárom napján népművészeti vásár is várja majd a látogatókat, akik pénteken 16 órától, szombaton és vasárnap pedig 10 órától éjfélig válogathatnak az árusok standjai között. A programokkal, a részvétellel és az elárusítással kapcsolatosan bővebb felvilágosítással az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet 021/69-10-404-es és a 064/89-59-250-es telefonszámokon, illetve a tobecej@gmail.com e-mail-címen szolgálnak az érdeklődőknek.